La 13a edició del Gran Recapte d'Aliments de Tortosa tornarà a recollir donacions virtuals

L’emergència Covid Social és persistent, s’ha incrementat el nombre de persones ateses pel Banc dels Aliments en un 35%

Presentació del Gran Recapte d’Aliments a l'Ajuntament de Tortosa
Presentació del Gran Recapte d’Aliments a l'Ajuntament de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:54h
Este divendres al matí s’ha presentat la 13aedició del GranRecapted’AlimentsalesTerresdel’Ebre. El portaveu del BancdelsAliments, ÒscarOlogaray, ha començat destacant l’increment de la demanda a tot el país: “estem repartint més aliments ara que en el pitjor moment de la crisi del 2008, la demanda s’ha incrementat de forma alarmant” ha dit. 
Ologaray ha recordat que, des que es va iniciar la pandèmia, el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 35% a tot Catalunya, una xifra lleugerament menor a les Terres de l’Ebre, però encara així preocupant. Per això des del Banc dels Aliments apunten que han fet un gran esforç per poder arribar a tothom.

La 13a edició del Gran Recapte tindràllocdel19denovembre i finsaldissabte27 als principalssupermercats. Com a conseqüència de la Covid-19 es manté un any més la donació d’aliments en donacions monetàries a les caixes dels grans supermercats. Per tant, “serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODIGRANRECAPTE que s’oferirà al donant”, ha detallat Ologaray, que ha explicat que “un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”. 

En esta edició esreforçaelprotagonismedelpetitcomerç amb una nova via de participació, unaAPP que permet registrar les donacions monetàries dels clients. A més, hi haurà puntsderecollida, com el MercatdeTortosa, on es recupera la donació física d’aliments i els clients tornaran a trobar les banyeres del Gran Recapte per poder dipositar les seues donacions.  Tot i la digitalització de la campanya, el Banc dels Aliments no ha volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i per això el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la seua presència. El voluntariat farà de portaveu de la nova modalitat de Gran Recapte: informaran als clients del canvi d’operativa i de com es podrà donar este any a la caixa. A les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona encara manquen molts dels voluntaris necessaris per poder cobrir tots els torns. 

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli. 

L’alcaldessa de Tortosa, que ha participat en la presentació, ha recordat que “des de l’Ajuntament hem tornat a doblar les aportacions socials, amb aportacions extraordinàries per ajudar a les famílies més vulnerables. Com a govern municipal hem estat i estarem al costat de totes les famílies que més ens necessiten”. No obstant, Roigé ha demanat “la implicació de tothom” i ha assegurat que “Tortosa tornarem a demostrar la nostra solidaritat”