Homs assegura que amb l’Estat propi es resoldrien els problemes a l’N-340

El candidat de Democràcia i Llibertat fa campanya a Camarles juntament amb Ferran Bel i reivindiquen solucions contra urgents contra l'alta sinistralitat

Sofia Cabanes
01 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:01h
Els candidats Francesc Homs, Ferran Bel i Carles Pellicer.
Els candidats Francesc Homs, Ferran Bel i Carles Pellicer. | Cedida

Els candidats Francesc Homs, Ferran Bel i Carles Pellicer. Foto: Cedida



L’alta sinistralitat de l’N-340 i la manca de solucions al respecte han entrat novament en campanya este dimarts. El candidat de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats a la demarcació de Tarragona, el convergent Ferran Bel, ha comparegut este migdia a la vora de l’N340 al seu pas per Camarles per denunciar “la vergonya” que suposa l’estat de la carretera.

Bel ha reclamat “solucions a curt termini” que han de passar “per buscar la gratuïtat de l’Autopista per a tota la gent de les Terres de l’Ebre” i “buscar també que les bonificacions corresponents , o si ha de ser, la gratuïtat total també per al transport pesat, mentre l’A7 no siga una realitat”, ha manifestat.

El també alcalde de Tortosa ha explicat que fa uns dies es va reunir a Madrid amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, qui li va manifestar que “l’any que ve segur que redactaran el projecte de l’A7”. Bel ha lamentat que “portem anys sentint exactament el mateix. Portem anys de governs socialistes i populars. Perquè ja fa 15 o 20 anys que ho reclamem”.

Bel ha comparegut acompanyat del candidat de la formació per Barcelona i actual conseller en funcions de la presidència, Francesc Homs, qui ha insistit en la necessitat de “passar pàgina” per evitar estar “cada 4 anys fent la mateixa roda de premsa”. “És evident que fent el bon minyó i fent el pilota al Govern espanyol de torn, comprometent-s’hi i votant-lo, com han fet tantes persones i tant partits polítics a Catalunya, les coses no s’arreglen”, ha manifestat.  Segons Homs “només hi ha una manera sensata, ordenada i democràtica de resoldre això i no haver de fer cada 4 anys la mateixa roda de premsa, que és disposant d’un Estat propi per a Catalunya”, tot assegurant que si la candidatura que encapçala “té els suports necessaris”, “ja no haurem de fer més rodes de premsa com aquesta perquè resoldrem el problema”.

el Constitucional és un tribunal "desbocat en les consignes del PP i del PSOE"

Després de saber-se que el Tribunal Contitucional ha inclòs avui en el seu ordre del dia la impugnació del Govern de l’Estat contra la resolució independentista del Parlament  per tal d’anular-la abans d’este dijous, Homs ha assegurat que “aquest és un tribunal desbocat en les consignes del PP i del PSOE”. “Per segons quines coses corre. Si es tracta d’impedir l’expressió democràtica del poble de Catalunya, del Parlament de Catalunya, es fa un tip de córrer” i, en contraposició a això, segons ha lamentat, “tenim processos encallats al Tribunal Constitucional des de fa un munt de temps, que afecten a problemes quotidians de la gent i que en canvi, per a aquests, no tenen mai cap pressa per resoldre’ls”.

Homs ha anat més enllà i ha afirmat que “des de fa 5 anys” quan “es va carregar allò que el poble de Catalunya havia votat en referèndum vinculant”,  “aquest Tribunal Constitucional em mereix el respecte que es mereix un òrgan polititzat, presidit per una persona directament vinculada al PP que vol dir un respecte que té aquella gent que utilitza i que malutilitza les institucions al servei dels seus interessos més particulars”, ha etzibat.