Ferran Bel reitera que només deu obediència a l'Ajuntament de Tortosa

La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes pregunta al ple sobre l'acord al Parlament que insta a retirar el monument del riu sense consulta prèvia

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a les 11:28h
La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa va fer al ple d'este dilluns a la tarda una pregunta sobre si el consistori desobeirà l'acord del Parlament de Catalunya, que dijous passat va aprovar una moció que insta l'Ajuntament a retirar el monument del riu sense consulta prèvia. Segons exposen des de la Comissió, l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, es va limitar a respondre: “l'única institució que m'obliga és este consistori”.
 
Des de la Comissió asseguren que no els ha sorprès la resposta de Bel tot i que entenen que és un posicionament del tot “improcedent i impropi” d'un càrrec electe democràticament. “És molt greu que un alcalde diga públicament que no reconeix l'autoritat i la legalitat del Parlament”, ha assenyalat Ester Baiges Miró, membre de la Comissió, a la sortida del ple.
 
La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa ha pogut fer una pregunta al ple exercint el dret d'intervenció davant del consistori (que recull el Reglament de participació ciutadana de l'Ajuntament de Tortosa en l'article 8). Segons han explicat, han volgut aprofitar esta eina de participació ciutadana per “intentar fer reflexionar i recapacitar” tant a l'alcalde com a la resta de regidors del govern municipal i formacions polítiques amb representació al ple de l'Ajuntament, que -al seu parer- “encara tenen l'oportunitat de reconsiderar la seua posició” en relació a la consulta sobre el monument.