Esquerra presenta els 10 compromisos republicans amb la gent de les Terres de l’Ebre

Albert Salvadó: “Esquerra estem al costat de la gent de les Terres de l’Ebre i defensem lo territori”

Redacció
26 d'abril del 2024
Presentació dels deu punts del programa d'Esquerra Terres de l'Ebre al Parlament
Presentació dels deu punts del programa d'Esquerra Terres de l'Ebre al Parlament | Cedida

El candidat ebrenc d’Esquerra Republicana a les eleccions al Parlament de Catalunya, Albert Salvadó i Fernandez, ha desgranat els 10 compromisos republicans pels quals treballaran la legislatura vinent.

El primer és la defensa de les Terres de l’Ebre, amb un no al transvasament i sí a la protecció del riu i del Delta. Segueix, la generació d’alternatives de futur fent que els diners del Fons de Transició Nuclear arribin a les empreses, autònoms, cooperatives, sector turístic i a la pagesia; i serveixin per crear nous llocs de treball.

Un tercer compromís és incrementar la mobilitat i connectivitat amb més autobusos i més barats per cobrir les necessitats de tots els pobles, especialment de l’interior de les quatre comarques; més trens ràpids per connectar amb Barcelona en menys d’una hora i mitja; aprofitant també el traspàs de Rodalies; i la construcció del tercer carril de l’Eix de l’Ebre, la nova sortida de l’autopista a Masdenverge i l’exigència del tercer carril de l’AP7.

El quart compromís és continuar al costat de la pagesia; fent realitat el reg Xerta-Sénia al Baix Ebre i el Montsià, ampliant el reg de la Terra Alta i ajudant les comunitats de regants, i amb un preu de l’aigua més barat pels sistemes de reg més eficients. També exigir a l’Estat l’execució de les obres del reg de la comunitat de regants del Baix Priorat. I continuar potenciant la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre en l’àmbit agroalimentari i turístic.

Avançar en industrialització de totes les Terres de l’Ebre, amb l’ampliació del Polígon Industrial Catalunya Sud, la construcció d’estació intermodal de mercaderies, i la captació d’activitats industrials per als polígons de les quatre comarques, és la cinquena de les prioritats republicanes.

L’ampliació de l’atenció social i sanitària, amb l’aposta ferma pel nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre, la constant adequació de l’Hospital de Móra d’Ebre i l’enfortiment de l’atenció primària i els metges rurals, a més, d’afavorir l’envelliment de qualitat al costat de casa; és el sisè compromís.

El setè compromís implica per facilitar l’accés a l’habitatge amb més habitatge públic, fomentar la rehabilitació i la creació d’una línia pública del Fons de Transició Nuclear per proveir habitatge per a joves i per evitar el despoblament.

L’impuls educatiu i tecnològic, amb nous estudis universitaris, com els de Medicina, que ja estant encaminats, i per un model d’FP innovador i ajustat a les demandes de les empreses del territori. També la gratuïtat de la llar d’infants de 0 a 3 anys per a tothom. És el vuitè compromís

El novè compromís se centra en la memòria, justícia i reparació; avançant en la rehabilitació integral del Poble Vell de Corbera d’Ebre, la dignificació de la memòria democràtica, l’obertura de fosses i la retirada del monument franquista del mig del riu.

El darrer compromís és el de treballar per assolir més autogovern per a les Terres de l’Ebre, apostant per la Vegueria de les Terres de l’Ebre; i defensant les nostres tradicions, la nostra llengua i la nostra cultura, i, a la vegada, reforçant la nostra identitat.

Arxivat a