La CUP defensa que els hospitals d'Amposta, Jesús i la Clínica Terres de l'Ebre els gestione íntegrament Salut

La formació ha escollit l’Hospital de Móra d’Ebre per fixar les seues posicions respecte les necessitats sanitàries a les Terres de l’Ebre

Redacció
02 de maig del 2024
Actualitzat a les 21:25h
Roda de premsa de la CUp a Móra d'Ebre.
Roda de premsa de la CUp a Móra d'Ebre. | Cedida

La CUP ha escollit l’Hospital de Móra d’Ebre per fixar les seues posicions respecte les necessitats sanitàries a les Terres de l’Ebre. En primer lloc, la formació ha recordat en quina situació es troben els centres sanitaris de referència a les Terres de l’Ebre. Així, han criticat que 17 anys després que es posés sobre la taula la necessitat de construir un nou hospital de referència al Territori, cap dels partits que han governat la Generalitat, "ni Junts, ni PSC ni ERC, han tingut voluntat real de tirar endavant esta infraestructura bàsica", afirmen. Ni tan sols els últims pressupostos de la Generalitat a mans d’ERC, l’incloïen, apunten.

En este sentit, i tal com diu la Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre, esta infraestructura "no està garantida", sostenen els cupaires. És per això que la CUP referma el seu compromís en la construcció del nou hospital.

En segon lloc, els anticapitalistes, per veu de la seua cap de llista a les Terres de l’Ebre, Ortésia Cabrera, han manifestat que continuaran treballant per acabar amb el model sanitari de la “sociovergència republicana”. Un model sanitari público-privat que la CUP porta anys denunciant i fins i tot portant a la Fiscalia, com en el cas Innova. I per tal d’acabar amb este model sanitari que han qualificat "d’opac i al servei d’interessos privats", la CUP continua apostant perquè la gestió dels hospitals d’Amposta, Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre, continuen el camí iniciat a l’hospital de Móra d’Ebre i passen a ser gestionats íntegrament pel Departament de Salut i que siga el propi Departament qui en face la gestió directa.

En este sentit, el regidor de la CUP a Flix i número 9 a la llista de la CUP a la Demarcació de Tarragona, Mateu Rodés, ha explicat que malgrat l’Hospital de Móra d’Ebre ja depèn del Departament de Salut, moltes de les mancances que arrossegava l’hospital que dona servei a les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre i Priorat, encara no s’han revertit. Les llistes d’espera de 40, 50 o 70 dies en moltes especialitats, les mancances administratives, la manca de professionals i la falta d0instal·lacions bàsiques com una UCI, són alguns dels problemes que encara avui s’arrosseguen i acaben obligant a la població que s’ho pot pagar, a trobar solucions per la sanitat privada.

Per acabar la roda de premsa, ha volgut deixar molts clars els seus compromisos amb la població de les Terres de l’Ebre en temes de sanitat i que són: La construcció del Nou Hospital universitari de les Terres de l’Ebre; cabar amb el "negoci de la sanitat" amb la incorporació al Departament de Salut als hospitals d’Amposta, Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre i la millora imminent de les condicions laborals de les professionals de Salut per a que es queden a les Terres de l’Ebre.