Comencen les obres del nou auditori d'Alcanar després d'un any amb les portes tancades

L'equipament ha costat 2,3 milions d'euros i està previst que estigue enllestit cap a la tardor del 2020

El nou auditori estarà situat al mateix espai que el que es va tancar el juny del 2018.
El nou auditori estarà situat al mateix espai que el que es va tancar el juny del 2018. | Cedida
Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:16h
Després d'un any del tancament de les seues portes, lesta setmana han començat es obres per a la construcció del nou teatre auditori José Antonio Valls d'Alcanar. Esta actuació suposarà una inversió de 2,3 milions d'euros ‒521.000 sufragats a través de la subvenció del PAM 2019 de la Diputació de Tarragona‒ i dotarà Alcanar d'un equipament a l'alçada de les necessitats de les entitats culturals del municipi. Les obres de construcció del nou edifici, que s'aixeca al mateix solar on hi havia l'antic auditori, tenen un termini d'execució de 17 mesos, pel que està previst que el nou equipament estigui enllestit cap a la tardor de l'any vinent.

"Després de gairebé tres anys de treball, de reunions amb les diferents entitats culturals del municipi i de buscar finançament a través de diferents línies de subvenció, celebrem l'inici d'una obra molt reclama i necessària", ha manifestat la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alcanar, Ivette Fibla.

Les obres de l'auditori d'Alcanar van a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses Construïm Auditori d'Alcanar, que s'ha compromès a executar totes les millores que figuraven al plec de condicions administratives de contractació de l'obra sense cap cost addicional per a l'Ajuntament. Entre estes millores s'inclou el subministrament de les butaques de l'auditori, el vestíbul, el mobiliari de l'escenari i de l'edifici annex. La superfície útil total de l'auditori serà 1.521,52 metres quadrats, amb un escenari de 16 per 8 metres i una sala amb capacitat per 402 butaques.