Arrenca la campanya per a les municipals a l'Ebre amb 164 candidatures per a 52 pobles

Esta nit també ha començat la campanya per a les eleccions europees

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, penjant els seus cartells de campanya
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, penjant els seus cartells de campanya | Cedida
Sofia Cabanes
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:42h
La mitjanit d’este divendres a marcat l’inici de campanya per a la doble cita del proper 26 de maig on votarem l’alcalde o alcaldessa dels nostres municipis i també els representants al Parlament Europeu en ple procés del Brexit i amb l'extrema dreta pressionant per desmuntar el projecte europeu.

En clau municipal, a les Terres de l’Ebre es presenten 164 candidatures per als 52 pobles. En alguns dels quals, però, ja se sap, abans del 26 de maig, qui en serà el batlle, ja que únicament s’hi ha presentat una llista.

A la capital ebrenca, Tortosa, esta vegada la contesa arriba certament disputada, entre el projecte de Meritxell Roigé, que pretén revalidar la gestió duta a terme en els 3 darrers mandats de Ferran Bel i la candidatura encapçalada per l’advocat Xavier Faura que miren de reüll la reedició del pacte d’este mandat amb la possibilitat, però, de capgirar l’equilibri de forces entre els dos partits independentistes. El tercer en discòrdia en este equilibri per ser la força més votada és Movem, que es presenta  instant a republicans i PSC a concretar el pacte d'esquerres que va saltar pels aires, fa quatre anys, amb l'acord CiU-ERC.

La imatge de campanya de Junts per Tortosa és “Meritxell Roigé, la teua alcaldessa” que pretén posar en valor la feina feta al capdavant de l’alcaldia. L’alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa ha afirmat que per continuar millorant “una ciutat i cinc pobles” es presenta amb un equip renovat, i ha avançat que durant la campanya detallaran les prop de 200 propostes que s’han inclòs al programa electoral per “seguir transformant Tortosa”.

Esquerra Republicana és la força de les Terres de l’Ebre que més candidatures presenta, un total de 46 més tres EMD. “En aquests moments, a més, ja podem donar per escollits cinc alcaldes i alcaldesses de les candidatures d’Esquerra Republicana–Acord Municipal: Alfara de Carles, Xerta, Ginestar, Vinebre i la Torre de l’Espanyol”, remarcava per la seua banda el vicepresident de la federació del partit a l’Ebre i alcalde de Roquetes, Francesc Gas.

Qui també ha demanat un vot de confiança per reeditar 4 anys més el seu projecte és l’actual alcalde d’Amposta Adam Tomàs (Esquerra d’Amposta- ERC), amb l’eslògan “seguim endavant”.  Tomàs arriba a la contesa amb la confiança que podrà revalidar la còmoda majoria absoluta aconseguida fa quatre anys i que va permetre posar fi a 28 anys de mandats ininterromputs de CiU.

Convertit en el principal grup de l'oposició després de perdre quatre regidors, el rebatejat com a Junts per Amposta aspira a continuar mantenint el pols amb un nou cap de llista, Manel Masià. Socialistes i l'ex-PxC, Germán Ciscar, encapçalant Som Amposta, intentaran reforçar la seua representació per liderar l'oposició.