Acció Climàtica presenta el pla de xoc per fer front a la sobrepoblació de senglars a l'Ebre

El Departament es reunix amb societats de caçadors per abordar la problemàtica

Pla mitjà d'un cartell d'una batuda de senglars este dissabte 23 de gener
Pla mitjà d'un cartell d'una batuda de senglars este dissabte 23 de gener | Marina López
Aguaita
28 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:22h
ElDepartamentd'AccióClimàtica, AlimentacióiAgendaRural ha mantingut este desembre diverses reunions per explicar a cadacomarcaebrenca el pladexoc que el departament té en marxa per al controldelsdanys produïts pel senglar 2022-2025. A les trobades han participat una cinquantena de societatsdecaçadors de les 130 que hi ha a les Terresdel'Ebre, i representants dels sindicatsagraris i de la FederaciódeCaça. Les reunions han servit per abordar la problemàtica creixent produïda per una sobrepoblació de porc senglar, cabirol i conill agreujada enguany per la sequera, que porta estes espècies a buscar aliment en zones on tradicionalment no hi anaven.

En estes reunions, s'han explicat les noves eines que disposa el departament, com ara les gàbiesindividuals i les gàbiestrampa, per atrapar porc senglar en llocs que presenten dificultat per fer batudes. També l'aplicació de plans específics que permetin planificar actuacions en àrees concretes per a ser més eficients i actuar així també de manera preventiva.
 
L’evolució de les poblacions cinegètiques de senglars causa greus afectacions al sector primari, ja que els senglars incrementen considerablement les pèrdues pels danys produïts a l’agricultura i a les pastures ramaderes. D’altra banda, el senglar és responsable de gran part dels accidents de trànsit i d’atacs directes a persones, i també d’afectacions a la biodiversitat i hàbitats d’interès comunitari i infraestructures.