Els Mossos inicien noves detonacions controlades al xalet d’Alcanar

Volen descartar la presència de més artefactes explosius a les runes

La urbanització Montecarlo, amb un perímetre de seguretat entorn a la casa ensorrada dimecres.
La urbanització Montecarlo, amb un perímetre de seguretat entorn a la casa ensorrada dimecres. | Sílvia Berbís
Redacció
19 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:36h
Els Mossos d’Esquadra han advertit que durant el matí d’este dissabte duran a terme noves detonacions controlades per descartar la presencia de més artefactes explosius a les runes del xalet enfonsat de la urbanització Montecarlo.
 

Ahir a la tarda, pels volts de tres quarts de set, els equips del TEDAX van dur a terme una primera detonació controlada. L'explosió va ser sorollosa i va fer una petita columna de fum, molt poc visible. Este dissabte se sectorialitza el terreny que ocupava la casa ensorrada per l'explosió per fer-hi noves detonacions.

Els Bombers van retirar ahir de la zona fins a 105 bombones de butà i també s’hi han localitzat restes de peròxid de cetona, un potent i volàtil explosiu, que els terroristes haurien estat manipulant a la casa sinistrada d'Alcanar. Amb tot plegat pretenien fer grans atemptats amb explosius a diverses ciutats catalanes. De fet, s’investiga si els terroristes pretenien carregar furgonetes amb artefactes preparats a Alcanar que haurien intentat fer explotar a Barcelona.