«Estic retronat i espantat, no te n'adones de res, és després»

L'operari que treballava amb la retroexcavadora quan es va produir la segona explosió al xalet en runes d'Alcanar Platja dubta que l'explosió fos només per les bombones de gas

Quelet Nolla, l'operari que treballava amb la retroexcavadora quan es va produir la segona explosió.
Quelet Nolla, l'operari que treballava amb la retroexcavadora quan es va produir la segona explosió. | S.B.
S. Cabanes / S. Berbís
18 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:42h
Entre les 150 persones que han acudit als minuts de silenci a Alcanar hi havia també l’operari que portava la màquina retroexcavadora quan este dijous a la tarda es va produir la segona explosió al xalet enfonsat de la urbanització Montecarlo, a Alcanar Platja. L'havien reclamat els cossos de seguretat per ajudar a les tasques de desenrunament de l'habitatge destruït quan de sobte va esclatar una nova explosió inesperada. “Em van trucar, vaig anar-hi i els Mossos m’anaven dient què tenia que fer, vaig estar treballant una hora i vaig sentir una explosió i ja no sé res més”, explicava Quelet Nolla, encara atordit per la vivència.

La mateixa pala amb què operava l'hauria protegit dels fragments de runa que van saltar pels aires amb la nova deflagració, de manera que gairebé ni va resultar ferit, al contrari que el Mosso d'Esquadra que, al seu costat, li anava indicant on actuar en concret, així com altres agents i bombers. “Gairebé no tinc res però estic retronat i espantat, no te n’adones de res, és després”, ha assegurat.

L’operari afirma que només va veure una bombona de butà cremada: “Al costat n'hi havia una, però de bombones no deu ser, l’explosió va ser molt forta, es va comentar que podria ser gas, però va ser molt forta, seria gas que estaria acumulat a una fossa sèptica o alguna cosa, però no hagués petat d’esta manera”, pensa.