VÍDEO Ensurt per un foc en una zona de cultius abandonats a tocar de xalets entre La Ràpita i Alcanar

Els Bombers hi han desplaçat set unitats terrestres i tres d'aèries

1200_1502206911play_1502206843
1200_1502206911play_1502206843
Redacció
08 d'agost del 2017
Actualitzat a les 18:30h

Vídeo cedit per Paco Molina

Ampliació 17.15 hores: Incendi estabilitzat, amb unes 4 hectàrees cremades
Els Bombers de la Generalitat acaben de remullar la zona on esta tarda s'ha declarat un incendi, a tocar de xalets a la zona de Serramar. Segons els Bombers, que han donat el foc per estabilitzat, hi ha afectades entre 3 i 4 hectàrees de vegetació, d'una finca abandonada. La proximitat de les flames a la urbanització que hi ha just davant de l'antic càmping Nolla, a l'antiga N-340 entre La Ràpita i Alcanar, ha fet que els veïns es mobilitzéssen des d'un primer moment, en veure que en alguns casos les flames tocaven les tanques dels xalets i fins i tot afectaven la vegetació dels jardins més propers. "Primer he vist fum i de cop, com les flames semblaven fer explotar un garrofer, de tan sec com estava, i s'han escampat ràpidament", ha explicat a aguaita.cat un veí de la zona. El veïnat ha anat estenent mangueres pels carrers fins a peu de foc esperant l'arribada dels Bombers, i també han format una cadena humana per anar-se passant galledes d'aigua que abocaven damunt les flames. Molts comentaven el perill que comporten les finques abandonades i hermes, amb la forta sequera que afecta la vegetació. "A Alcanar hi ha una ordenança que obliga els propietaris a netejar la vegetació de les finques urbanes per evitar situacions com estes, però seguixen havent-hi finques i solars totalment descuidats, i això és un perill per als que vivim a prop", es queixava un altre veí, voluntari en les tasques d'extinció.

Malgrat l'ensurt inicial, la tasca dels Bombers s'ha dixat notar aviat, amb vehicles terrestres i tres mitjans aeris. El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 68 trucades alertant del foc i el responsable de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre s'ha desplaçat a Alcanar per fer seguiment. S'ha tallat la carretera local N-340a a la zona, entre les Tres Palmeres i la platja de les Delícies. No consten desallotjats ni ferits.

Informació 16.08 hores: Ensurt per un incendi a la zona de Serramar



Els Bombers de la Generalitat han rebut un avís a les 15.02 hores d'un incendi en una zona de cultius abandonats, a tocar de xalets a Serramar, dalt de l'antic càmping Nolla, a l'antiga N-340 entre Alcanar i La Ràpita. Desenes de veïns s'han organitzat per contenir les flames amb mangueres i formant una cadena humana per passar-se galledes d'aigua mentre esperaven l'arribada dels bombers. Segon informen els Bombers de la Generalitat, s'han desplaçat set dotacions terrestres i tres d'aèries (dos avions de vigilància i atac i un bombarder).
 

Els veïns s'han organitzat per ajudar a evitar que el foc s'escampe. Foto: Sergi Aznar
 

La sequera de la vegetació ha facilitat la propagació de les flames. Foto: S.Aznar

 

Desenes de veïns amb mangueres i cadenes de galledes mentre esperaven l'arribada dels bombers Foto: S.B

 

Un veí ajudant en les tasques d'extinció Foto: S.B

Foto: Josep Guitiérrez

Foto: Josep Gutiérrez

Foto: Josep Gutiérrez

Foto: Josep Gutiérrez
 

Foto: Josep Gutiérrez