L'Ajuntament de La Ràpita adjudica la gestió de l'escola bressol municipal

L’empresa adjudicatària ha estat L’Onada Bressol, l'única que s'ha presentat a concurs

Façana de l'escola bressol municipal 'Xip xap' de la Ràpita.
Façana de l'escola bressol municipal 'Xip xap' de la Ràpita. | Cedida
Redacció
08 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:42h
L’Ajuntament de La Ràpita ha adjudicat a l’empresa L’Onada Bressol la gestió de l’Escola Bressol Municipal Xip Xap, l’única escola preescolar de caràcter públic que hi ha al municipi del Montsià, i també l’única acreditada i reglada pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’Onada Bressol, única empresa licitadora que havia presentat a concurs dut a terme per l’Ajuntament, mantindrà obert durant tot el mes d’agost el període de preinscripció i matriculació d’alumnes per tal de cobrir el màxim número de places, i oferirà visites personalitzades per donar a conèixer les instal·lacions i el projecte educatiu. L’Ajuntament disposa d’una línia de subvencions per tal de facilitar l’accés a les places de la llar d’infants.

“L’objectiu de l’Ajuntament és continuar i reforçar un servei tan important com el que dóna la llar d’infants municipal, tenint en compte que la formació i l’educació dels més petits és un pilar per al seu futur, de manera que confiem que la nova empresa adjudicatària puga oferir este servei de la millor manera i en les millors condicions”, ha afirmat el regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera.

L’empresa adjudicatària posarà el marxa el proper curs escolar el novedós projecte curricular A kind of magic. “Es tracta d’un innovador projecte educatiu adreçat a potenciar el desenvolupament de les capacitats físiques, afectives, socials i intel·lectuals dels infants de 0 a 3 anys, on l’estimulació sensorial i els dies màgics, converteixen l’aprenentatge en tot un seguit d’experiències força gratificants per als més menuts”, afirma l’empresa. A més a més, i com a element diferenciador, algunes parts del projecte s’imparteixen en anglès.

Per poder portar a terme este model d’aprenentatge es disposa d’una eina tecnològica anomenada PetitSoft (íntegrament desenvolupada per L’Onada Bressol), que facilita una comunicació permanent entre mares i pares i equip educatiu. A les Terres de l’Ebre, el projecte educatiu A kind of magic’ es porta a terme “amb uns resultats excel·lents”, a les escoles bressol de Deltebre, L’Aldea i Gandesa, així com a altres poblacions arreu de Catalunya.

L’Escola Bressol Xip Xap disposa de diverses aules pedagògiques,  6 zones de higiene, 1 sala polivalent, 1 sala per l’equip educatiu, cuina, menjador i dormitori, a part de tota la zona exterior amb porxos i jardins. Està emplaçada en una zona d’equipaments amb grans zones d’aparcament gratuït i molt a la vora del recent inaugurat Auditori municipal.
L’escola romandrà oberta de 7.30 hores fins les 19 hores.