El PSC d’Amposta demana a la Generalitat un calendari d’obres per a l’anell viari del Delta

El grup socialista presentarà una moció al proper ple municipal en la que s’insta a la Generalitat a concretar dates i assignació pressupostària

Francesc Miró, portaveu del grup socialista a Amposta.
Francesc Miró, portaveu del grup socialista a Amposta. | Cedida
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:12h
El grup socialista a l’Ajuntament d’Amposta  presentarà una moció al proper ple municipal en la que s’insta a la Generalitat a concretar, en el menor temps possible, el calendari d’obres del Delta, amb la corresponent assignació pressupostària per trams, segons ha explicat el portaveu Francesc Miró.

“Des de fa més de 15 anys exiseix un consens entre tots els municipis del Delta i el Govern català a fi i efecte de dur a terme este anell viari del Delta que implica una millora de la connectivitat dels pobles ebrencs, millores a les carreteres i la construcció d’un carril bici paral·lel”, ha recordat Miró.

El portaveu del PSC, en una nota de premsa, afirma que “no és l’hora de més dilacions sino de l’acció. No podem demorar-nos i perdre més temps. Al contrari, demanem a la Generalitat que desperte d’una vegada per totes i que execute allò que el mateix Govern es va comprometre”. També ha assenyalat que els veïns del nucli del Poble Nou reclamen de fa temps l’execució del tram d’este anell viari que els connecta amb Sant Carles de la Ràpita, ja que el seu traçat coincidix amb la carretera actualment existent.

“L’actual via presenta un aspecte molt malmès i és sinònim d’accidents massa freqüents que comporten, la majoria dels casos, la sortida dels vehicles cap a desaigües i arrossars. Entenem que la reivindicació dels veïns és justa i per això demanem al Govern que comence la millora de la xarxa viària del Delta precisament per este tram Poble Nou-Sant Carles de la Ràpita.”
Finalment el grup socialista ha reiterat la seua aposta per este projecte “injustament oblidat per l’actual Govern i les forces parlamentàries que li donen suport”.

Els socialistes ampostins defensen este anell per ser “un element essencial de connexió amb els nostres pobles i també amb el nostre entorn natural, un instrument útil que propiciarà una millora de la seguretat i també, molt important per a nosaltres, una eina clau per al foment del turisme sostenible, el que contribuix a atraure nous visitants al Delta i incrementar les estades al nostre ric i variat món rural”, apunten.

“Per tant, entenem que cal treure el projecte del somni dels justos que patix en algun despatx de Barcelona i que Amposta ha de liderar aquesta reivindicació”, ha reblat el portaveu socialista.