Denuncien el tancament de dues plantes i les retallades que pateix l'HTVC durant l'estiu

CATAC alerta que s'han tancat les plantes d'Especialitats I i II i també la reducció de personal i les anul·lacions de visites

Vista de l'hospital des d'un dels aparcaments.
Vista de l'hospital des d'un dels aparcaments. | S.B.
Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat el 25 de juliol a les 10:12h
La Secció Sindical de Catac-Cts-Iac a l’Hospital de Tortosa ‘Verge de la Cinta’, denuncia el tancament este estiu de dues plantes, concretament les de “Especialitats I” i “Especialitats II”, al centre sanitari de referència a les Terres de l’Ebre, amb la conseqüent generació d’augment en llistes d’espera en diferents intervencions quirúrgiques: “Aquest tancament comporta manca d’habitacions i ingressos de pacients a plantes que no són de la seua especialitat, també un col·lapse d’urgències ja que la majoria de vegades s’està pendent de les altes per poder ingressar als pacients”, afirma el sindicat.

Un altre dels fets que denuncia CATAC és la “manca de personal” al centre. Una situació que els treballadors qualifiquen d’”insostenible”, especialment als caps de setmana, quan el nombre de treballadors es veu disminuït i, en canvi, la càrrega de faena és la mateixa. 
També en el camp de personal, el sindicat denuncia que les baixes no es cobreixen al 100%, “la qual cosa genera voluminoses reprogramacions en diferents serveis” i es causa sobre el treballador  “sobrecàrregues laborals cròniques”.

Amb tot plegat, CATAC assegura que també s’està vivint una situació d’anul·lacions i reprogramacions “contínues” de probes diagnòstiques i visites i “molts cops” el pacient no té la nova reprogramació per causes alienes a ell “baixes, avaries de màquines, tancament de gabinets, etc”.

CATAC ha posat este dilluns en coneixement de l’equip directiu de l’hospital i del Gerent de l’ICS de Terres de l’Ebre, Carlos Tobar, esta situació, que qualifiquen d’”insostenible.