Puigdemont inaugura la nova seu de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

El nou equipament concentrarà serveis i permetrà estalviar fins a 579.000 euros anuals

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat el nou model d'eficiència que promou la nova 'seu de seus' de Tortosa.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat el nou model d'eficiència que promou la nova 'seu de seus' de Tortosa. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
21 de juliol del 2017
Actualitzat el 23 de juliol a les 10:14h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat este matí des a Tortosa el nou edifici  de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Un equipament que “busca la màxima eficiència en centralitzar serveis i, alhora, descentralitzar poder”,  perquè el que s’aconsegueix és “apropar al màxim l’administració als”. Puigdemont ha vinculat la descentralització de l’Administració amb el procés independentista i ha afirmat que el vincle entre Administració i ciutadania ha d’estar a l’alçada “de la dignitat en què un país ha de poder tractar els seus ciutadans, com a majors d’edat,  com a gent responsable, com a gent que té efectivament té tot el dret del món a prendre les decisions vitals en les millors condicions i en la màxima dignitat”, ha expressat en referència al referèndum convocat per a l’1 d’octubre sense estendre’s més en el tema.

La nova seu concentra els diferents departaments i serveis del territori, cosa que permetrà estalviar fins a 579.000 euros anuals. El president s’ha mostrat convençut que el model, que segueix el que es va posar en marxa a Girona el 2010, repetirà el mateix èxit i permetrà un important “estalvi de lloguers i de despeses de funcionament, perquè se simplifiquen, se centralitzen i són més eficients”.

Pel vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, que també ha estat present en l’acte, la posada en marxa de la nova seu reflecteix "el compromís del Govern amb les Terres de l'Ebre, com el que les Terres de l'Ebre tenen amb el país". Oriol Junqueras ha volgut "agrair la feina dels qui han fet possible una obra projectada al llarg de tants anys" i que "permetrà donar un bon servei a la ciutadania".

També han participat a l’acte el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha volgut mostrar “el compromís dels alcaldes de l’Ebre” per tirar endavant el referèndum.

L'endemà que la Guàrdia Civil es personessin en diverses institucions catalanes per demanar documentació de Germà Gordó relacionada amb el cas del 3%, agents de la benemèrita  s’han trobat amb el president, a qui han mostrat els seus respectes i s’han encaixat de mans en una imatge que ha cridat l’atenció dels presents.
 

Façana del nou edifici de la Generalitat a Tortosa, al carrer Moncada. Foto: Sofia Cabanes



La nova 'seu de seus'

El nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l’Ebre es va posar en marxa tot just fa una setmana, el 14 de juliol, després que en les darreres setmanes s’hi hagin anat incorporat de manera gradual els diferents departaments i serveis.
 
Es tracta d’un edifici de 4.354 metres quadrats que ha suposat una inversió de 14.879.183 euros. La seu acull tots els departaments de la Generalitat que fins ara estaven en règim de lloguer, a més de serveis com l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), que concentra els serveis d’atenció a la ciutadania que fins ara prestaven de manera separada els serveis territorials dels diferents departaments, facilitant i agilitzant els tràmits administratius que han de fer els ciutadans. També acull, entre d’altres, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya o l’Agència Catalana del Consum.
 
Esta concentració de serveis permetrà estalviar fins a 579.000 euros anuals. També ha suposat la creació de 27 llocs de treball nous. En total 160 persones treballen al nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.
 
En paral·lel també s’ha reestructurat el Palau Albària, que acull la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, i els departaments de Vicepresidència, d’Interior i de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.