La Ràpita supera una mancança històrica amb el nou Auditori Sixto Mir

L’equipament, amb una inversió de 3,5 milions d'euros, va ser inaugurat en una vetllada molt emotiva protagonitzada per entitats locals, la qual va reunir més de 350 persones

La Banda de l'Agrupació Musical Rapitenca, en la seua actuació en l'acte inaugural de l'auditori.
La Banda de l'Agrupació Musical Rapitenca, en la seua actuació en l'acte inaugural de l'auditori. | Cedida
Redacció
15 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:06h
Han calgut set anys per veure fer realitat el projecte des que es va fer la primera palada, i molts més de reivindicacions i espera anteriors, fins aquest divendres, quan La Ràpita ha inaugurat l’Auditori Sixto Mir. Serà el seu centre cultural per excel·lència i paliarà una mancança històrica al municipi. Per celebrar-ho, entitats musicals, de dansa i teatre locals van protagonitzar una vetllada força emotiva, en un acte inaugural que va reunir més de 350 persones i que va estar presidit pel secretari d’Hisenda del Govern de la Generalitat, Lluís Salvadó, acompanyat per l’alcalde Josep Caparrós. També hi van ser presents familiars de l’exdirector de l’Agrupació Musical Rapitenca que dóna nom a l’equipament. El govern municipal va mostrar la seva alegria per haver pogut superar els entrebancs que va patir l’obra, aturada durant dos anys, i que ha precisat d’una inversió de 3,5 milions d’euros.

“Este govern vam agafar el compromís d’acabar-lo, perquè teníem clar que no es tracta d’una infraestructura més, per cobrir unes necessitats concretes, sinó que es tracta d’un projecte de poble en majúscules”, va assegurar l’alcalde, Josep Caparrós. L’equipament, tal com va destacar la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha de complir una doble funció: donar servei als grups i entitats culturals locals, per tal que hi puguin assajar i actuar, i també acollir una programació continuada sense les mancances de les instal·lacions disponibles fins ara. “Tenim la voluntat d’aconseguir trobar l’equilibri entre les dos funcions que ha de complir este auditori, al servei dels rapitencs per fer-lo funcionar i també per gaudir d’una programació continuada i variada”, va explicar.

Les obres d’execució del projecte de l’auditori es van aturar dos anys després d’iniciades, el 2013, dixant poc més de la meitat de la construcció feta. Acabar este projecte ha estat una de les prioritats del govern rapitenc. Per fer-lo realitat, calia acabar diversos elements, com la pell exterior i la coberta de l’edifici, que l’han dotat de la seva imatge definitiva; el vestíbul d’accés, l’àrea d’administració i la sala principal; també l’escenari, que s’ha dotat dels acabats acústics, l’enllumenat i els paviments especials. A més, es va decidir instal·lar un cadirat retràctil, amb capacitat per a 360 espectadors, per tal de poder disposar d’una sala més versàtil, augmentant així les possibilitats de l’equipament. També s’han habilitat set bucs d’assaig a disposició dels grups locals, així com una gran sala d’assaig. A més a més, hi ha annexa una àrea d’aparcament, amb un centenar de places.

Entitats locals protagonitzen la inauguració
L’acte d’inauguració va estar conduït per l’actor rapitenc Jordi Brunet i dirigit per Albert Irigoye i Pau Lleixà, i hi van tindretot el protagonisme les entitats culturals del municipi, que n’han de ser les principals usuàries. Per això, hi va actuar la Banda i la Coral de l’Agrupació Musical Rapitenca, l’Orfeó Pau Casals, la Coral de la Casa del Mar i la del Casal del Jubilat i les escoles de dansa Esther Rosselló i Jas Dansa. L’encarregat d’entretenir el públic als entreactes va ser el grup de teatre Xip Xap. En acabar l’acte d’inauguració es va oferir una visita guiada a les instal·lacions i aquest dissabte, de 10 a 13 h, també s’ha dut a terme una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania pugui apropar-se i conèixer el nou equipament cultural rapitenc.
 

Façana exterior de l'Auditori, al carrer Val de Zafan. Foto: Cedida

 

Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda de la Generalitat, en la inauguració, amb l'alcalde i la filla de Sixto Mir. Foto: Cedida

 

El públic, d'empeus, va agrair l'espectacle ofert per les entitats locals en la vetllada inaugural. Foto: Cedida