Acord per millorar el traçat d'un tram de la C-43 a Gandesa com a primera fase de la futura variant

Un moment de la reunió de l'alcalde de Gandesa i el conseller de Territori i Sostenibilitat, amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat.
Un moment de la reunió de l'alcalde de Gandesa i el conseller de Territori i Sostenibilitat, amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat. | Cedida
Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:26h
El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà enguany el projecte de millora de traçat d’un tram de la C-43 a Gandesa per afavorir la seguretat viària. El conseller Josep Rull i l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, s’han reunit a la seu del Departament i han acordat prioritzar esta actuació en el marc del projecte de la futura variant d’esta carretera al seu pas pel nucli urbà.
 
L'actuació abastarà un tram de 900 metres de la C-43 i consistirà en la millora d’un revolt, corresponent al Coll de la Font, i la construcció d’una rotonda per afavorir la comoditat en la conducció i facilitar la canalització del trànsit. Esta obra comportarà una inversió d’uns 2,7 milions d'euros. El conseller Rull ha exposat durant la reunió que el Departament finalitzarà enguany la redacció del projecte constructiu que definirà les característiques d’esta actuació, per tal d’executar les obres l’any que ve.
 
Futura variant de Gandesa
La millora que ara s’impulsa representa, d’altra banda, una primera fase de la construcció de la variant que permetrà als vehicles de pas per la C-43 evitar l’interior del nucli urbà de Gandesa. Esta variant, que connectarà amb la carretera N-420, comporta una inversió estimada d’11 milions  d'euros. El projecte constructiu de la segona fase de la variant quedarà redactat durant el 2018.