1 de 10
Rasquera

Investit a Rasquera Josep Gonzàlez, l'únic alcalde de Solidaritat a Catalunya

Josep Gonzàlez s'ha convertit en alcalde gràcies al pacte de govern amb CiU, que ha ocupat el càrrec els dos primers anys de mandat

per Redacció, Rasquera | 8 de juliol de 2017 a les 14:25 |
Josep Gonzàlez ha estat investit alcalde de Rasquera (la Ribera d'Ebre) aquest dissabte i s'ha convertit així en l'únic batlle de Solidaritat Catalana per la Independència a Catalunya. El nomenament és fruit del pacte de govern amb CiU, que ha ocupat l'alcaldia els dos primers anys de mandat. El pacte va desbancar la força més votada, Esquerra, amb tres regidors, a qui Gonzàlez ha ofert aquest dissabte entrar a govern. Els republicans s'han abstingut en el seu nomenament.

Gonzàlez ha estat proclamat alcalde després de prometre el càrrec tot respectant la Constitució i l'Estatut "amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'estat independent de la nació catalana". La sala de plens de l'Ajuntament s'ha omplert de gom a gom i a l'acte hi han assistit membres de l'executiva de Solidaritat.


Uriel Bertran, de Solidaritat, ha afirmat que el fet que la formació tingui una alcaldia i altres grups amb més presència al Parlament, com Ciutadans, no en tinguin cap, demostra que la idea que representa la formació "està totalment arrelada al país". Així, ha explicat que "en funció de com evolucioni l'escenari polític, Solidaritat anirà agafant més força al futur".

Ara, la formació té 23 regidors a diferents consistoris catalans. A més de Rasquera, a les Terres de l'Ebre hi ha presència de Solidaritat a Flix i Sant Carles de la Ràpita.

 

Participació