Tortosa celebrarà el 14 de juliol la segona Gala Benèfica del Banc dels Aliments

Més de 200 voluntaris, artistes i col·laboradors participaran en esta jornada, al parc municipal Teodor González

Més de 200 voluntaris, artistes i col·laboradors participen en esta jornada
Més de 200 voluntaris, artistes i col·laboradors participen en esta jornada | Cedida
Redacció
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:42h
El divendres 14 de juliol tindrà lloc, al Parc Municipal Teodor González de Tortosa, la 2a Gala Benèfica del Banc dels Aliments, que tindrà com a objectius: recollir aliments per a qui més ho necessite a la ciutat; sensibilitzar i explicar la necessitat alimentària al territori, que s’incrementa en època de vacances; i, per últim, reivindicar la cultura com a element d’ajuda a la transformació social, amb la música i dansa que se celebrarà la mateixa nit.

Més de 200 voluntaris, artistes i col·laboradors participen en esta jornada que donarà el tret de sortida a les 17.00h amb diverses activitats infantils. A les 21.00h començarà la gala amb l’actuació de dansa del grup Xiquis, seguida del cor la Binota i el mag Xavi Falcó, entre d’altres. L’humorista tortosí Javi Príncep serà l’invitat especial.

El coordinador del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, acompanyat de la regidora de Serveis Socials i Drets Civils de l’Ajuntament de Tortosa, Maria Jesús Viña, ha estat qui ha presentat la Gala, tot fent un balanç de les accions del Banc. Ha explicat que dels 500.000 quilos d’aliments que van repartir el 2016, un 56% prové de les donacions institucionals -Unió Europea, departament de Benestar Social i Familia, i Diputació de Tarragona-; un altre 26%, de les donacions particulars, del Gran Recapte, i altres activitats solidàries que s’han dut a terme al territori; i el 16% representa les donacions d’empreses.

Ologaray ha recalcat també que si bé estos 500.000 quilos d’aliment són els que necessiten 350 famílies, “a les Terres de l’Ebre n’hi ha unes 2.000 en situació de necessitat alimentària”. Així, ha conclòs que “malgrat els constants esforços del Banc dels Aliments, es pot cobrir poc més del 17% de la necessitat alimentària a l’Ebre”.

La Gala Benèfica compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i té el patrocini d’una vintena de comerços locals.