Roberto Olivan inaugura L'Obrador a Deltebre, un espai fix obert a la creació artística internacional

Ubicat a l’antiga Cambra Arrossera, neix com a seu oficial de la companyia Roberto Olivan Performing Arts

Inauguració de L'Obrador, este dissabte a Deltebre.
Inauguració de L'Obrador, este dissabte a Deltebre. | Cedida
Redacció
02 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:47h
Este dissabte s'ha inaugurat L'Obrador - Espai de Creació, nova seu oficial de la companyia de Roberto Olivan, fundador i director artístic de R.O.P.A. - Roberto Olivan Performing Arts i del Festival Deltebre Dansa. L'acte d'inauguració ha anat a càrrec de la consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, de l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler i del mateix Olivan.
 
El projecte, ubicat a l'antiga Cambra Arrossera de Deltebre, ha estat possible gràcies a una cessió d'espai per part de l'Ajuntament de Deltebre. L'Obrador neix amb l'objectiu principal de desestacionalitzar l'activitat artística al municipi. Una acció molt important, tal com va destacar  l'alcalde: "Cada any arriba el Festival Deltebre Dansa, un esdeveniment que amb cada nova edició creix i ja s'ha convertit en una tradició, motiu pel qual és important potenciar un espai fix on desenvolupar la cultura i la dansa de la mà d'una figura important en el sector de les arts escèniques com Roberto Olivan".

En este sentit, l'espai es convertix en centre de creació artística durant tot l'any, ja que no només donarà suport a les activitats del Festival Deltebre Dansa, sinó que també acollirà l'activitat continuada de la companyia. Com a part de la seva activitat, des del 2001, la R.O.P.A. ha creat, produït i portat per tot el món les seues produccions, tallers i també encàrrecs per a companyies de dansa, universitats, escoles, conservatoris i centres de dansa.
 
Per la seua banda, la consellera d'Ensenyament va remarcar la importància que han d'exercir en els més petits totes estes accions culturals, i en especial la dansa: "Gràcies a l'Ajuntament i a Roberto per apostar per la cultura i que tot això arribi als més petits, perquè la dansa és bellesa, la dansa trenca esquemes i pors. És meravellós poder ballar, així que no deixem mai de dansar".
 
Durant la inauguració, Olivan va exhibir una breu mostra de la nova creació de la companyia, Cuculand Souvenir, que s'estrenarà l'abril del 2018. Amb esta acció, Olivan ha volgut mostrar com l'Obrador ja comença amb la seva activitat artística a Deltebre, obrint, així, les portes a la creació artística internacional al territori.