Un jove d'Ulldecona denuncia el tracte catalanofòbic rebut per part de la Guàrdia Civil a Vinaròs

Els agents el van identificar com a independentista i li van registrar el cotxe per segon cop en dos mesos | Li van propinar comentaris despectius pel fet de ser català i independentista

Imatge del control de la Guàrdia Civil on va ser aturat el jove d'Ulldecona.
Imatge del control de la Guàrdia Civil on va ser aturat el jove d'Ulldecona. | Cedida
Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:17h
No era la primera vegada que estos mateixos agents de la Guàrdia Civil de Vinaròs el paraven. Segons denuncia Pepo Morillo, un jove de 19 anys i portaveu de les JERC a Ulldecona, fa 2 mesos va ser parat per la Guàrdia Civil a l’entrada Vinaròs i va patir un incident pel fet de dur una estelada. En un control el van obligar a baixar del cotxe per registrar-lo i quan va buidar el maleter en va treure una estelada i productes de neteja del cotxe. Això va cridar l’atenció dels agents: “Em van dir, referint-se a l’estelada, esto tambien sirve para limpiar, no?”, explica. La situació no va arribar a més, però Pepo va publicar este fet a Facebook i va tenir un cert ressò.
 
Ahir, en motiu de les Festes, Morillo va tornar a Vinaròs, població amb la qual té una estreta relació familiar i, en un control, es va trobar als mateixos Guàrdia Civils. “L’agent que em va parar em va reconèixer i vaig escoltar com li deia a l’altre company seu en veu baixa este es independentista. Segons exposa el jove li van regirar el cotxe de dalt a baix: “em van buscar tot el que van voler i més i en veure que tot ho tenia en regla, es van fixar que no tenia l'adhesiu de la ITV posat, però si tots els papers i l'adhesiu guardat i en regla”. Llavors un dels agents li va fer obrir el maleter i segons exposa Morillo li va dir: “Tu eres catalán?” i ell va respondre: “"Si, hi ha cap problema?". L’agent li va dir: "Sólo preguntava, y que sepas que te voy a denunciar por no llevar la pegatina".

Després d’això, el van cridar per signar la denuncia i un dels Guàrdies Civils li va dir: "Lo tienes en dos idiomas por si no lo entiendes, en español y en catalán", seguidament el tinent va afegir "en catalán no, en valenciano".
 
Després del tracte rebut este jove d’Ulldecona implicat a les files d’ERC es plateja denunciar la situació en organismes com la Plataforma per la Llengua o el col·lectiu Drets. “Sento vergonya que em tracten així per ser Català i per tenir unes idees diferents a ells, vivim en un estat democràtic i cadascú és lliure de tenir les seues idees i la seua identitat”, remarca.