Alumnes de tres centres educatius ebrencs s’enduen tres primers premis als Jocs Florals Escolars de Catalunya

Són un estudiant del Col·legi Santa Teresa de Móra d’Ebre, una de l’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar i un grup de 5è d’educació primària de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Tortosa

L'acte de lliurament dels premis va tindre lloc dissabte 17 de juny.
L'acte de lliurament dels premis va tindre lloc dissabte 17 de juny. | Cedida
Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:06h
Dissabte 17 de juny va tindre lloc l’acte de lliurament dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya, que enguany han guardonat centres educatius ebrencs amb tres primers premis dels vuit que s’han concedit. Estos guardons prenent estimular l’expressió escrita de l’alumnat, aprofitant una tradició cultural ben arrelada a Catalunya que molts centres escolars de fet ja realitzen als seus municipis o comarques.

En esta edició, a les set categories ja existents de treballs escrits, se n’ha afegit una de nova, la del conte audiovisual il·lustrat, adreçat a tot l’alumnat de primària i al de primària de les escoles d’educació especial, amb l’objectiu de promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des dels àmbits lingüístic, digital i artístic. En esta categoria s’han d’abordar noves tècniques narratives com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica.

Els centres escolars de les Terres de l’Ebre s’han endut tres dels vuit premis que s’han atorgat, essent un d’ells el de la nova categoria de conte audiovisual. Els guanyadors han estat:
Categoria A. Alumnat del cicle inicial d’educació primària. Marc Benavent, del Col·legi Santa Teresa de Móra d’Ebre, per l’escrit titulat "Els invisibles".

Categoria D. Alumnat d’educació especial d’educació primària. Míriam Fernández, de l’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar, per l’escrit titulat "La meva petita caseta blanca".

Categoria H. Conte audiovisual i il·lustrat per a tots els alumnes de primària. Grup de 5è d’educació primària de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Tortosa, per l’audiovisual titulat "Nesela i Naim". El treball guanyador de la categoria audiovisual serà produït pel Canal Super3, pel programa "Una mà de contes". La producció es realitzarà conjuntament amb el centre guanyador el primer trimestre del curs 2017-2018 i premiat amb un obsequi per a l’escola.

L’acte va estar presidit per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, qui va fer lliurament dels premis als guanyadors de les diferents categories del concurs. La directora dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, Manolita Cid, va poder felicitar directament als centres i alumnes guardonats, encoratjant-los a continuar en esta línia de treball.