El moviment veïnal per la gratuïtat de l'AP-7 convoca una «romeria» este dissabte a l'N-340

La romeria, entre Amposta i L'Aldea, començarà este dissabte a les 19.00 hores.
La romeria, entre Amposta i L'Aldea, començarà este dissabte a les 19.00 hores.
Sílvia Berbís
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:30h
El moviment veïnal ‘AP-7 gratuïta ja!’ no cedix. Coincidint amb el tall 150 que organitza setmanalment des de fa mesos a la carretera N-340, este dissabte ha ideat una protesta singular, amb la que vol simbolitzar l’endarreriment que patixen les Terres de l’Ebre pel que fa a infraestructures viàries. Per això, traurà els carros a la carretera, inspirant-se en la Festa del Mercat a la plaça que celebrarà Amposta la setmana vinent. ‘Fa 100 anys va arribar la llum a Amposta, ara les Terres de l’Ebre no ens volem quedar a les fosques', -lligant amb el leitmotiv de la festa-, diu el lema de la 'romeria' que circularà este dissabte a la tarda per la N-340.

“Proposem fer un retrocés en el temps d’un segle, per això animem a la gent a vestir-se d’aquella època i a vindre a cavall, amb carros, a bicicleta o a peu, per simbolitzar que en infraestructures aquest territori seguix ancorat en el passat”, ha explicat el portaveu del moviment veïnal Llorenç Navarro. També s’hi poden afegir vehicles motoritzats.
La nova acció de protesta, que compta amb el suport dels Ajuntaments d’Amposta i L’Aldea, s’ha convocat a les 18.30 hores a l’aparcament del restaurant Can Bolet (antic Restaurant Baix Ebre), d’on a les 19.00 hores se sortirà en romeria en direcció a Amposta, entrant al municipi, seguint l’antic traçat de la Nacional. Seguirà pel Pont Penjant fins a la Torre de la Candela, on es faran els parlaments i una xocolatada.

“En estos dos anys que aviat complirem de lluita, crec que hem aconseguit una major conscienciació sobre la necessitat de posar una solució a l’alta sinistralitat de la via”, valora Navarro. Hauran de seguir lluitant, però, per aconseguir el principal objectiu que reivindiquen: la gratuïtat de l’autopista AP-7. Ni les rotondes que s’han començat a construir a la nacional, ni la doble línia contínua que s’ha estès des de l’Hospitalet de l’Infant fins gairebé Amposta, compten amb el seu beneplàcit. Al contrari, el moviment sosté que s’han empitjorat les condicions del trànsit. Tampoc accepten les bonificacions de peatges als camions, en considerar que els peatges s’han d’alliberar definitivament. “L’autopista està més que amortitzada”, recorda. “Nosaltres tot ho fem per salvar vides, però altres el que defensen són qüestions econòmiques, i és aquí on topem”, lamenta el portaveu. Seguiran insistint, amb talls setmanals del trànsit a l’N-340 a L’Ametlla de Mar i talls mensuals als punts on hi ha programades més rotondes successivament.