Movem Tortosa lamenta que encara no s'hage construït el columbari per a les cendres al cementiri municipal

Els veïns de Sant Llàtzer suspenen el govern municipal en el marc de la campanya 'Movem els Barris!' | Ferreries serà el següent barri on s'implantarà l'acció de promoció i consulta

Membres de Movem Tortosa durant la roda de premsa d'este dimarts al matí.
Membres de Movem Tortosa durant la roda de premsa d'este dimarts al matí. | Cedida
Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:45h
Movem Tortosa ha criticat que "Ferran Bel i Josep Felip Monclús no han donat ni un pas per construir el columbari per dipositar les cendres dels difunts en el cementiri municipal". Ho ha fet en el marc de la roda de premsa que ha tingut lloc este dimarts al matí on han donat a conèixer els resultats de la campanya realitzada al barri de Sant Llàtzer durant el març i abril d'enguany, en la qual el veïnat "ha suspès categòricament" la gestió del govern de Bel i Monclús en l'esmentat barri, segons ha informat el grup municipal en un comunicat.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha recordat que ara fa un any que es va proposar, a través d'una moció, la construcció d'un columbari en el cementiri municipal de la ciutat perquè es puguen dipositar les cendres dels difunts atès que esta és una "pràctica cada cop més estesa entra la ciutadania". Jordan ha exposat que "moltes ciutats ja han fet els deures i Tortosa està a la cua de la construcció d'este espai específic perquè les famílies puguen dipositar les urnes amb les cendres més enllà de poder-ho fer en els tradicionals nínxols, adequats per als taüts de fusta".

La moció de Movem, però, "va ser rebutjada pel tàndem Bel-Monclús amb l'argumentació que el govern ja ho tenia previst fer durant el 2016", han afegit. Per este motiu, un any després, i ja al maig del 2017, Jordan ha volgut remarcar que "no s'ha fet absolutament res durant el 2016 i que a hores d'ara el columbari no es preveu enlloc la qual cosa demostra que van mentir per rebutjar la moció, però que a més a més, han estat incapaços de tirar endavant esta obra tan necessària per al dia a dia en els temps actuals".

D'altra banda, Jordan ha recordat que la seua formació continua immersa en la campanya Movem els Barris! que va iniciar a finals de l'any passat i que dedica dos mesos a la promoció i consulta d'un barri en concret. Així, durant el març i abril, Sant Llàtzer ha estat el barri on s'ha centrat l'atenció per part de la formació municipal, rebent moltes demandes i propostes de la ciutadania entre les quals la millora de la neteja, la rehabilitació de les antigues escoles, el manteniment de la via pública, la llum o el parc infantil del barri, entre moltes altres qüestions, han explicat.

El portaveu de la formació ha detallat que la puntuació que ha rebut per part de la gent de Sant Llàtzer en relació al govern municipal ha estat d'un 3,7 sobre 10 punts, la qual cosa, segons el portaveu de la confluència d'esquerres "demostra que cal un nou projecte de ciutat que pose les persones i el manteniment de la via pública de la ciutat al centre de la política local, construint una Tortosa més amable, més habitable, neta i feta per al gaudi dels veïns i veïnes d'apeu de carrer". 

Finalment, Movem Tortosa ha explicat que Ferreries serà el proper barri que centrarà l'atenció de la campanya Movem els Barris! després d'haver estat realitzada ja al Centre-Nucli Antic, el Rastre, Santa Clara, Remolins i Sant Llàtzer.