Los Xics Caleros, obligats a suspendre les actuacions d'enguany per manca de castellers

La decisió coincidix en l'any en el qual la colla celebra el seu 5è aniversari

Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:20h
Moment d'una de les actuacions de Los Xics Caleros.
Moment d'una de les actuacions de Los Xics Caleros. | Los Xics Caleros
La primera colla castellera de les Terres de l'Ebre, Los Xics Caleros, s'ha vist obligada ha haver de suspendre les diades que tenien programades enguany per la manca d'efectius als assaigs. La decisió es va acordar en una assemblea extraordinària convocada per tractar la problemàtica fa aproximadament un mes. La determinació coincidix en l'any en el qual celebren el seu 5è aniversari.

La colla de l'Ametlla de Mar ha etzibat que "no poden assumir els compromisos, si no són prou castellers". Ara bé, això no significa que no tornen a les places enguany, han explicat que ho faran si recuperen efectius. Però de moment, als assajos hi assistix una mitjana d'entre vint i trenta membres, quan a l'entitat hi ha més de vuitanta castellers.

"De moment continuarem els assajos els divendres, tot i que no podem assajar un castell sencer, i l'assagem per parts. Esperem tenir sort i, si va venint més gent, tant de bo puguem fer una diada. Nosaltres intentarem de totes les maneres que no desapareguem", ha comentat el cap de colla, Albert Romeu, en declaracions a La Cala RTV.

Romeu ha afegit que a causa de la manca de castellers, van haver de suspendre una actuació programada per la Diada al Castell. "Tot dependrà, de sumar noves camises que es puguen mantenir les actuacions a la població, tant per les Festes de Sant Pere com la Diada local a l'octubre", ha conclòs el cap de colla.