Rècord d'inscrits a l'Ultratrail Estels del Sud, amb més de 500 participants

La prova reina, que se celebrarà al Massís dels Ports, tindrà 105 quilòmetres i 5.100 metres de desnivell positiu | També es disputarà una trail de 65 quilòmetres i una mitja marató de muntanya de 21 quilòmetres

Foto d'arxiu d'una edició passada de l'Ultratrail Estels del Sud.
Foto d'arxiu d'una edició passada de l'Ultratrail Estels del Sud. | Trail Estels del Sud
Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:43h
L'Ultratrail Estels del Sud, que es disputarà este proper cap de setmana al Massís dels Ports, ja ha assolit un rècord d'inscrits amb més de 500 atletes interessats en participar en l'edició d'enguany. Com ja és tradició, tres distàncies formaran part d'esta cita que, any rere any, es consolida en el calendari català d'ultraresistència, també des del punt de vista internacional, ja que atorga punts per a l'Ultratrail del Mont Blanc. 

En esta edició, les tres distàncies seran les mateixes que en el 2016. D'esta manera, s'ha preparat una ultratrail de 105 quilòmetres, un desnivell positiu de 5.100 metres i una alçada màxima de 1.429,25 metres, que correspon al cim de Caro. Esta ruta, han indicat els organitzadors, ha servit per donar a conèixer i dinamitzar d'una forma molt important la ruta dels Estels del Sud, que passa pels refugis d'Arnes, Beseit, Caro, Font, Ferrera i Paüls. 

A banda, però, també hi haurà una trail amb un recorregut de 65 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu, i una mitja marató de muntanya amb 21,6 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell.

Al llarg del cap de setmana, la localitat d'Arnes tornarà a ser el centre neuràlgic de les proves i on s'instal·larà el dispositiu organitzatiu. Este compta amb la implicació de 250 persones, les quals estaran repartides entre els controls, avituallaments, personal sanitari i logístic, entre d'altres. D'altra banda i per poder posar a l'abast dels esportistes tot el que necessiten per recuperar forces, hi haurà 1.200 litres de brou, 3.000 litres d'aigua, 5.000 litres de refresc i begudes energètiques, 100 quilos de pernil cuit, 50 de fuet, 40 de formatge, 40 de xocolata i 30 de fruits secs, entre d'altres.