Movem Tortosa pregunta a Salut sobre la proposta de creació d'un consorci sanitari a l'Ebre

El grup municipal vol saber els motius pels quals el Govern vol impulsar este ens després d'aturar-lo a Lleida

Foto d'arxiu de Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa.
Foto d'arxiu de Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa. | S. Berbís
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:51h
El grup municipal de Movem Tortosa-Entesa, a través del grup parlamentari de CSQP, ha registrat una bateria de preguntes adreçada al Departament de Salut sobre la proposta de creació d'un consorci sanitari a les Terres de l'Ebre. Movem vol saber els motius pels quals el Govern opta per la creació d'este ens a l'Ebre quan ha aturat la creació d'un consorci sanitari, previst a Lleida.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha expressat els seus dubtes sobre la idoneïtat dels consorcis sanitaris i ha recordat que la Sindicatura de Comptes advertix de possibles irregularitats en la contractació per part d'estos ens. En la bateria de preguntes, Movem també vol saber com afectarà a les plantilles i les condicions laborals dels professionals que treballen en els centres que es volen integrar al consorci.

Entre altres, també pregunta per l'assignació dels recursos que el CatSalut destina a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre i quina part del pressupost es destinarà al consorci. A més, també reclama que es concrete quines entitats formaran part del futur Consorci Sanitari de les Terres de l'Ebre i si es donarà entrada a alguna entitat privada. En este punt, el grup municipal vol saber si amb la constitució del consorci s'utilitzaran infraestructures i serveis públics de salut per fer activitats i serveis privats, i en quines condicions.