Els pressupostos de l'Estat espanyol no contemplen la variant de Gandesa

Íñigo de la Serna ha afirmat que primer cal que s'avalue el seu impacte ambiental

Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:05h
L'N-420 al seu pas per Gandesa.
L'N-420 al seu pas per Gandesa. | Google Street View
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat este passat dimarts en el Ple del Senat que el traçat de les variants de la carretera nacional N-420 al seu pas per Gandesa i Riudecols no apareix als Pressupostos Generals de l'Estat perquè "cal realitzar una nova avaluació d'impacte ambiental" i adoptar nous "canvis normatius i tècnics".

Estes declaracions responen a la pregunta del senador d'ERC, Miquel Aubà, sobre l'absència de les variants de la carretera N-420 que passen per Gandesa i Riudecols als Pressupostos Generals de l'Estat.

D'esta manera, De la Serna ha defensat la implicació del govern espanyol en estes variants i ha remarcat que "ningú pot dubtar de la voluntat" del govern encapçalat per Rajoy. "Les declaracions d'impacte ambiental s'havien dixat caducar i el govern espanyol no pot avançar en l'execució de les variants fins que no se supere una nova avaluació ambiental", ha afegit.

A més, ha declarat que el govern és conscient que el senador està "en el seu dret" de reclamar més recursos per a la seua demarcació i per a la seua ciutat i li ha recordat que "l'esforç pressupostari que fa enguany el govern a Tarragona suposa una inversió de 218 milions d'euros", un 60% sobre la mitjana estatal de les demarcacions.