La Guàrdia Civil investiga un veí de l'Aldea en descobrir armes de foc en un local de restauració

Els agents van localitzar les armes en el decurs d'una inspecció fiscal

Les armes localitzades al local en el decurs de la inspecció fiscal de la Guàrdia Civil.
Les armes localitzades al local en el decurs de la inspecció fiscal de la Guàrdia Civil. | Cedida
Redacció
20 de març del 2017
Actualitzat a la 13:37h
La Guàrdia Civil de Tarragona ha pres declaració, en qualitat d'investigat, a un veí de l'Aldea com a presumpte autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes, després de localitzar a l'interior d'un local de restauració diverses armes de foc i diversos cartutxos de munició.

Amb motiu dels diferents dispositius que establix la Guàrdia Civil en matèria de contraban i impostos especials, durant la tarda del dia 12 d'este mes es va dur a terme la inspecció al local en qüestió. Quan els agents es disposaven a comprovar que no hi hagués productes estancats al magatzem, van descobrir en un armari de productes de neteja cinc armes de foc, 3 escopetes, 1 carabina i 1 arma d'avantcàrrega sense les corresponents mesures de seguretat ni documentació, segons ha informat la Subdelegació del Govern en un comunicat. Els agents van continuar la inspecció en una prestatgeria de la cuina i hi van descobrir una pistola del calibre 9 mm i el carregador amb 7 cartutxos.

Després d'esta troballa, li van sol·licitar al responsable de l'establiment el comprovant de la titularitat de les armes, i este va apuntar que l'amo era son pare. Este va arribar posteriorment al local i va lliurar als agents de la Guàrdia Civil la documentació de les armes de caça, però no documentació que emparés la tinença de la pistola ni de l'arma d'avantcàrrega, que van ser intervingudes. La Guàrdia Civil ha pres declaració en qualitat d'investigat al titular de les armes per un delicte de tinença il·lícita d'armes, i l'ha posat a disposició del Jutjat en Funcions de Guàrdia de Tortosa.

Com a mesura cautelar, atès que les armes es trobaven a l'interior d'un local obert al públic, en un lloc no apropiat per a la custòdia de les mateixes i per evitar possibles danys, la resta de les armes han quedat dipositades a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil.