Esquerra planta 10 parades a les Terres de l'Ebre per parlar amb la ciutadania sobre la República catalana

El secretari general adjunt del partit, Lluís Salvadó, critica la judicialització de la democràcia i afirma que "tenim al davant un Estat que no és normal"

La parada d'Esquerra este dissabte a La Ràpita.
La parada d'Esquerra este dissabte a La Ràpita. | Cedida
Redacció
19 de març del 2017
Actualitzat a les 9:31h
Este cap de setmana Esquerra Republicana ha fet més de 150 parades de forma simultània arreu del país, 10 de les quals este dissabte a les Terres de l’Ebre. En concret a Alcanar, Amposta, La Ràpita, Ulldecona, la Sénia, l’Ametlla de Mar, Tortosa Móra d’Ebre, Móra la Nova i Gandesa. Esta acció s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que farem’, que posa a debat amb la ciutadania les propostes per a la República catalana.
 
El Secretari general adjunt del partit, Lluís Salvadó, ha estat a la Ràpita, on ha expressat la voluntat “de seguir traslladant a la ciutadania que la única via per poder construir un país digne és la d’anar a votar i fer la República catalana”. En este sentit, ha reclamat ‘que els ciutadans puguen decidir el seu futur’.
 
Salvadó ha assegurat que ”estem fent allò que els ciutadans i la democràcia ens han demanat. Però ho hem de fer bé, tenim un full de ruta a seguir, i hem de ser capaços de transmetre, especialment a aquells ciutadans que dubten, que el procés està perfectament definit, i que el dia després està controlat”.
 
El polític ebrenc ha criticat la judicialització de la democràcia “per part d’un Estat que respon la discrepància política amb eines pròpies d’un estat autoritari”. Afegint que: ‘tenim al davant un Estat que no és normal; que accepta a tràmit querelles contra responsables polítics que estem construint un futur millor per al país, i mentrestant, deixa fóra de l’àmbit judicial personatges com l’exministre d’Interior”. Precisament esta setmana s'ha conegut que el jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona ha admès a tràmit la querella que Vox va presentar contra l'ex-jutge i ex-senador Santi Vidal; el rector de l’Institut d’Estudis per l’Autogovern Carles Viver i el propi Lluís Salvadór, secretari d’Hisenda de la Generalitat.
 
Per la seua banda, el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Alfons Montserrat, ha reivindicat com a necessari “escoltar a la ciutadania obrint estos espais de reflexió a peu de carrer”. A més ha volgut destacar que “les Terres de l’Ebre som un territori amb una personalitat ben marcada, i dins la nova República catalana haurem de tenir un reconeixement important”. Montserrat s’ha mostrat molt satisfet “per la gran implicació de la gent de les Terres de l’Ebre en la campanya de ‘la República la Farem’, que suma 35 actes organitzats al territori, però que superarà els 50 abans del mes de juliol”.
 
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha afirmat que “és imprescindible que la nova República la féssim entre tots, i per això Esquerra hem sortit al carrer amb aquesta macroparada d’avui, per a que la ciutadania tinga molt fàcil el fer-nos arribar les seves aportacions i reflexions”. Caparrós ha incidit en que “els ajuntaments som la institució més propera a la ciutadania, i estem compromesos en fer forta i sòlida la base que ha de fonamentar la República catalana”.