Un Policia Nacional de Tortosa ajuda a salvar dos xiquets que la seua mare volia tirar pel balcó a Canals

L'agent, afiliat a la comissaria local de la capital del Baix Ebre, estava fora de servei | La dona amenaçava en tirar a una xiqueta de cinc anys i a un nadó de 6 mesos des d'un quart pis

Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat el 15 de març a les 12:52h
Moment en què els agents de policia i els bombers van aconseguir entrar al balcó.
Moment en què els agents de policia i els bombers van aconseguir entrar al balcó. | Levante
Una dona, segons sembla amb problemes psicològics, va sembrar el pànic el passat dimecres a la tarda a la ciutat valenciana de Canals quan es va atrinxerar al balcó de casa seua juntament amb els seus dos fills, una xiqueta de cinc anys i un nadó de sis mesos, mentre amenaçava amb llançar-los al buit, segons informa el diari Levante

La mare dels menuts, que tenia el nadó en braços i deia que també tiraria la xiqueta, havia tancat les portes corredisses del balcó i s'havia parapetat amb un estenedor de roba. D'esta manera, quan els agents intentaven accedir, esta els amenaçava amb llançar els xiquets des d'un quart pis.

En la negociació per intentar tranquil·litzar la dona que, segons recull el diari Levante, va durar més d'una hora, va participar un agent de la Policia Nacional afiliat a la comissaria local de Tortosa que es trobava fora de servei en aquell moment. També hi va intervenir un agent de la Policia Local de Canals. Així, els bombers del Consorci Provincial de València, que es van despenjar per la façana de l'edifici des del pis de dalt, van aconseguir accedir al balcó, i juntament amb els dos policies, van posar fora de perill la vida dels dos xiquets, que finalment van resultar il·lesos.

La dona va ser detinguda per sanitaris del centre de salut de Canals i traslladada per un SAMU a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, on es va avaluar si tenia un brot psicòtic. 

Des de la Confederació Espanyola de Policia (CEP) de Tarragona han felicitat a l'agent per la seua actuació, i han demanat que el policia ingresse a l'Ordre al Mèrit Policial.
 

La mare atrinxerada amb els seus dos fills al balcó de casa seua a Canals. Foto: Levante