Alcanar estalviarà 50.000 euros anuals en consum energètic

Esta renovació es farà de forma progressiva, i en diversos anys, per tal d'equilibrar la inversió econòmica | La primera actuació d'este pla ha estat el reemplaçament de 25 punts de llum a les Cases

Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 18:46h
Un dels carrers d'Alcanar on s'aplicarà la nova política d'eficiència energètica.
Un dels carrers d'Alcanar on s'aplicarà la nova política d'eficiència energètica. | Ajuntament d'Alcanar
La nova política d'eficiència energètica de l'Ajuntament d'Alcanar preveu un conjunt de mesures per aconseguir un estalvi energètic, fer front a la contaminació lumínica i, a la vegada, resoldre d'una manera més eficaç les necessitats visuals nocturnes del municipi, segons ha informat el consistori canareu. 

Este pla implica la realització d'actuacions de millora i renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior. Concretament, està previst el canvi de lluminàries a tecnologia LED d'un total de 700 punts de llum d'Alcanar, les Cases i Alcanar-Platja. D'esta manera, el consum actual de 92,25 euros per punt de llum passarà a 19,68, la qual cosa suposarà una reducció de 72,57 euros per unitat i un estalvi anual de més de 50.000 euros. 

Esta renovació es farà de forma progressiva, i en diversos anys, per tal d'equilibrar la inversió econòmica. En este sentit, el consistori preveu acollir-se a una nova línia de subvencions de la Diputació de Tarragona per a la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic.

La primera actuació d'este pla, iniciat a finals de l'any passat, ha estat el reemplaçament de 25 punts de llum a les Cases. Precisament, la substitució de l'enllumenat d'esta zona per un sistema més eficient va ser una de les propostes guanyadores de la campanya de pressupostos participatius 2016. 

Així mateix, s'estan fent estudis lumínics en altres zones del municipi per fer reduccions de potència dels punts de llum existents, d'esta manera també es rebaixarà el consum i s'augmentarà l'eficàcia energètica. Finalment, el pla inclou la substitució de l'enllumenat de Nadal amb tecnologia LED de diversos carrers del municipi.

Ivette Fibla, regidora de l'àrea, considera que "és un pas important perquè ens posem al dia en la normativa actual de contaminació lumínica, millorem l'eficiència energètica i reduïm la despesa en consum anual. El cost d'estes lluminàries quedarà amortitzat en tres anys, a partir de llavors tot serà estalvi".

L'Ajuntament d'Alcanar també s'ha adherit al nou acord marc de l'Associació Catalana de Municipis de subministrament d'energia elèctrica als ens locals de Catalunya, que permet la compra agregada d'electricitat per aconseguir uns preus altament competitius per l'energia. A més, els consistoris adherits obtenen un estalvi en els tràmits administratius.