L'Estat destina 350.000 euros a reparar els danys del temporal de desembre al litoral de Tarragona i Ebre

En total a Catalunya aportarà 410.000 euros | Serviran per arreglar els desperfectes provocats per esllavissades i aportar sorra a diverses platges

La costa de l'Ampolla, farcida de gram marí.
La costa de l'Ampolla, farcida de gram marí. | Mireia Curto
Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 16:29h
El govern espanyol ha aprovat l'autorització per destinar 410.000 euros dels pressupostos generals de l'Estat a pagar obres de reparació dels efectes del temporal de desembre a la costa de Barcelona, Girona i Tarragona. Segons consta a la referència del consell de ministres, les obres permetran la recuperació d'espais de domini marítimo- terrestre.

A Tarragona l'aportació de sorra a les platges dels termes municipals de Mont-roig del Camp, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les del Delta de l'Ebre, a més de la reparació dels danys ocasionats per esllavissades als penya-segats del terme municipal d'Alcanar suposa una inversió de 350.000 euros. A Girona les obres suposen la reparació d'una esllavissada a Portbou, per la qual destinaran 10.000 euros, i a Barcelona per a l'aportació de sorra a diverses platges s'invertirà 50.000 euros.

Les actuacions formen part del Pla Litoral 2017 del govern espanyol per reparar danys produïts pels temporals a les costes dels mesos de desembre i gener, i que suposa una inversió total a l'Estat de 28 milions d'euros.