L'organització desmantellada esta setmana va estavellar un cotxe carregat de droga contra un de la Guàrdia Civil

En total es van s'ha decomissat un total de 1.045 quilos de droga

Agents de la Guàrdia Civil durant l'operació antidroga
Agents de la Guàrdia Civil durant l'operació antidroga | Guàrdia Civil
ACN
26 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:54h


El jutge de Tortosa ha decretat esta setmana presó provisional comunicada i sense fiança per a 4 dels 9 detinguts pel frustrat desembarcament de 716 quilos d'haixix a la platja del Pont de l'Àliga, al terme municipal del Perelló, el passat mes de maig. La resta dels arrestats, 5, hauran de comparèixer obligatòriament i periòdicament en instàncies judicial, se'ls ha retirat el passaport i se'ls ha prohibit sortir del país.

Este diumenge la Guàrdia Civil ha donat nous detalls sobre l'operatiu que va permetre desmantellar l'organització. La matinada del 21 de maig de 2016 la Guàrdia Civil va aconseguir avortar l'operació una operació en què es van decomissanr 23 fardells d'esta substància, però tots els participants van aconseguir fugir amb la llanxa mar endins i, fins i tot, nedant.

Després d'esta actuació, la Guàrdia Civil de Tarragona va obrir una línia d'investigació per localitzar els integrants de l'organització que havia traslladat esta important partida de contraban d'haixix. Va ser el desembre passat quan una patrulla de la Guàrdia Civil va donar l'alto a un vehicle que circulava per l'A-7 i el turisme, lluny d'aturar-se, va impactar contra el cotxe oficial i va voler fugir.

El turisme infractor va poder ser aturat i els agents van detenir els dos ocupants per un delicte contra la seguretat viària i d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Després d'inspeccionar el cotxe, es va localitzar al seu interior un total de 318 quilos d'haixix. Arran d'això es va comprovar que es tractava d'una organització que habitualment feia transports regulars d'haixix des del nord d'Àfrica a les costes catalanes, a través de via marítima i després terrestre. La xarxa comptava amb un grup actiu de col·laboradors que s'encarregaven de rebre els enviaments de droga, així com custodiar-la en diferents locals 'guarderia'. L'operatiu per desmantellar el grup criminal va acabar amb 9 detinguts (7 de nacionalitat marroquina i 2 d'espanyola) en diferents poblacions de la demarcació de Barcelona. S'han fet cinc registres domiciliaris a les localitats de Sant Vicenç dels Horts, Sant Pere de Ribes, Viladecans i Sant Celoni. 

En esta operació policial s'han decomissat, en total, 1.045 quilos d'haixix, 580 grams de cocaïna, 73 envasos amb 2.200 litres de benzina, diners en efectiu i material relacionat amb l'activitat de l'organització.