El Grup Balfegó s'endú el Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia

El guardó el van recollir Pere-Vicent Balfegó i Manel Balfegó, copresidents del grup, de mans del president de la Diputació de Tarragona

Moment de l'entrega del Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia als copresidents del grup Balfegó.
Moment de l'entrega del Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia als copresidents del grup Balfegó. | Grup Balfegó
Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:06h
El grup tonyinaire Balfegó de l'Ametlla de Mar ha rebut el Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia 2016. El guardó, que es va lliurar este dijous a la nit, el van recollir Pere-Vicent Balfegó i Manel Balfegó, copresidents del grup.

Per la seua banda, la cuinera Carme Ruscalleda ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia 2016 en reconeixement a la seua trajectòria. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li va fer entrega del premi, que atorga l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, en un l'acte celebrat al Palau de Pedralbes a Barcelona on hi van assistir més de 300 persones, entre acadèmics, empresaris, autoritats polítiques i destacats representants de la gastronomia catalana com alguns guardonats d'edicions anteriors com Joan Roca. Àlvar Ayuso, del restaurant Alvart, va ser guardonat amb el Premi al Cuiner Revelació del 2016.

Els premis reconeixen aquells cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana que al llarg de l'any o per la seua trajectòria han destacat per la seua tasca i aportació a la cuina del país.

Durant l'acte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va fer entrega del primer dels guardons, el Premi Especial de l'Acadèmia, al Grup Balfegó; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va entregar el Premi al Cuiner Revelació del 2016 a Àlvar Ayuso, i finalment Carme Ruscalleda va rebre l'últim guardó, el Premi Nacional de Gastronomia 2016, de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.