L'Audiència Nacional acorda el sobreseïment de la causa contra el farmacèutic tortosí Gonzalo Julve

Se l'acusava de ser una de les peces claus d'una complexa trama per treure del circuit legal medicaments de preu subvencionat i vendre'ls a l'estranger a un cost superior | El jutge considera que no hi ha suficients indicis de delicte contra ell

Imatge d'arxiu de l'operació Convertor.
Imatge d'arxiu de l'operació Convertor. | Guàrdia Civil
Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:03h
L'Audiència Nacional ha acordat el sobreseïment i arxiu de la causa per a un grup d'imputats entre els quals es troba el farmacèutic tortosí Gonzalo Julve, qui havia estat considerat peça clau d'una suposada xarxa d'exportació il·legal de medicaments destapada en l'operació anomenada Convertor, l'octubre de 2014.

Julve va ser detingut a primers d'octubre de l'any 2014 per l'equip de Delinqüència Organitzada de la comandància de la Guàrdia Civil de Terol i acusat d'un delicte contra la salut pública de l'art. 361 del CP i d'altres delictes connexos. En total es van detenir una trentena de persones i se'n van imputar dues més per delictes contra la salut pública (tràfic de Medicaments), Falsedat Documental, contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social, i pertinença a Grup criminal.

La Guàrdia Civil considerava Julve una de les persones que fomentava, induïa i promovia la venda de medicaments a través de determinades oficines de farmàcia de la província de Terol, fora canals que la legislació permet, el que es coneix com a distribució inversa de medicaments.

Els investigadors el consideraven cap intermedi d'una complexa trama, jeràrquica i organitzada, per treure del circuit legal medicaments de preu subvencionat i vendre'ls a l'estranger a un cost molt superior.

El Jutjat Central d'Instrucció nº 4, de l'Audiència Nacional ha dictat una interlocutòria en data 1 de febrer de 2017 per la qual acorda el sobreseïment d'un grup d'imputats entre els quals es troba Gonzalo Julve. En concret el jutge afirma que "la investigació no ha aportat cap indici de que s'haja incorregut en el delicte contra la salut publica" i tampoc en aquells altres connexos que eren objecte d'investigació, segons exposa el seu advocat, Javier Faura.

Gonzalo Julve va ser empresonat preventivament per ordre del Jutjat d'Instrucció nº 3 de Terol el octubre de 2014 durant dues setmanes fins que es va estimar el recurs d'apel·lació que la seua defensa va interposar. Ara, la defensa no descarta emprendre accions de responsabilitat contra l'Estat pel temps que va ser privat de llibertat.