L'Oficina de l'Habitatge de Ribera d'Ebre signa 31 nous contractes de lloguer social durant el 2016

El servei ha atès més de 2.000 consultes durant l'any passat | S'ha aprovat prorrogar els convenis de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per mantenir este servei durant el 2017 | La regidora de Móra d'Ebre Montse Latorre és la nova consellera comarcal

Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat el 27 de gener a la 13:34h
Façana del consell comarcal de la Ribera d'Ebre.
Façana del consell comarcal de la Ribera d'Ebre. | Google Street View
L'Oficina de l'Habitatge de la Ribera d'Ebre ha rebut, al llarg de tot el 2016, 2.143 consultes. Es tracta de la primera vegada que se supera la xifra de les 2.000 anuals, la qual cosa demostra que el servei cada cop està més arrelat entre els veïns de la comarca, segons ha informat el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre en un comunicat. Del total de consultes, la gran majoria es referixen a la gestió de contractes de lloguer social o són per sol·licitar informació sobre els ajuts al lloguer. La resta són sobre ajuts a la rehabilitació d'habitatges, a cèdules d'habitabilitat o relatives a habitatges de protecció oficial (HPO).

També en matèria d'habitatge, des del Consell Comarcal es gestiona el Programa de mediació per al lloguer social, que consistix a captar i posar en contacte propietaris de pisos buits que hi ha a la comarca i possibles llogaters, de manera que els contractes que en deriven siguen per sota dels preus de mercat. En este sentit, l'any 2016 ha finalitzat amb 68 contractes vigents de lloguer social a la Ribera d'Ebre, 31 dels quals se n'han signat de nous durant els darrers dotze mesos, una dada molt similar a la dels darrers anys.

Renovació del conveni i nova consellera
Per tal de mantenir este servei, en el darrer ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, celebrat este dimecres passat a la tarda, s'ha aprovat prorrogar els convenis de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya en relació al Programa de mediació per al lloguer social per a l'any 2017, així com per al manteniment de l'Oficina de l'Habitatge i la borsa de mediació de la Ribera d'Ebre.

En la mateixa sessió es va donar la benvinguda a la nova consellera comarcal del PSC, Montse Latorre, que és regidora a l'Ajuntament de Móra d'Ebre i companya de formació de José Luis Aparicio, de qui agafa el relleu. Així mateix, al ple també es van aprovar canvis de representació al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), al qual s'incorporen la mateixa Latorre i Marina Rojals, ambdós se sumen als representants del Consell Comarcal que ja hi havia: Francesc Barbero, Cinta Agné i Jesús Benaiges.