La biblioteca Sebastià J. Arbó regalarà un llibre als nounats d'Amposta

En el marc del projecte 'Lectures al bressol', per fomentar l'estima de la lectura des de la primera infància | S'hi podran beneficiar tots els xiquets i xiquetes empadronats a Amposta i nascuts l'any 2017

Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat el 27 de gener a la 13:35h
Façana de la biblioteca comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta.
Façana de la biblioteca comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta. | Google Street View
Fomentar l'estima de la lectura des de la primera infància, este és el principal objectiu del projecte Lectures al bressol, que ha engegat este 2017 la regidora d'Ensenyament i Cultura de l'Ajuntament d'Amposta a través de la biblioteca comarcal Sebastià Juan Arbó. Este projecte regalarà un llibre de primera infància a tots els xiquets i xiquetes empadronats a Amposta i nascuts l'any 2017. Així, quan un infant acabat de nàixer siga empadronat a l'Ajuntament, se li lliurarà una butlleta bescanviable per un conte de regal que es farà efectiu a la biblioteca comarcal, segons ha informat el consistori ampostí en un comunicat.

Esta acció ja es va realitzar entre els anys 2007 i 2011 quan la biblioteca formava part del projecte Nascuts per llegir, que coordinava el Servei de Biblioteques de la Generalitat, i sent la biblioteca d'Amposta l'única de les Terres de l'Ebre que s'hi va adherir. "Ara el reprenem amb la voluntat d'inserir des de l'administració local en la importància de la lectura dins de l'àmbit familiar", explica la regidora d'Ensenyament i Cultura, Inés Martí.

"La lectura compartida, el fet d'explicar una història en veu alta, la música de la veu i les cançons fan més estret el lligam pares i fills, alhora que estimula el plaer d'escoltar, imaginar i crear, i per tant d'aprendre". Els llibres són una eina fonamental que permeten al nadó establir una relació entre el món que l'envolta i el seu propi món interior, i l'acompanyen en el creixement vital i emocional, conclouen.