Tortosa estrena nous plafons turístics per afavorir el turisme actiu i de natura

El llagut 'Lo Sirgador' escalfa motors programant paquets per a grups i sortides regulars per a la nova temporada turística

Un dels nous plafons que s'han instal·lat a Tortosa.
Un dels nous plafons que s'han instal·lat a Tortosa. | Cedida
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:34h
L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa nova senyalització turística en tres punts estratègics de la ciutat: l'embarcador fluvial del Mercat i les estacions de tren i de busos. Es tracta d'uns plafons d'alumini de 160x100 centímetres amb un plànol detallat de la ciutat que informa de tots els punts d'interès turístic, itineraris a peu i en bicicleta, i elements patrimonials. També hi ha imatges promocionals de la ciutat. El plafó de l'embarcador inclourà informació periòdica dels horaris del llagut Lo Sirgador. Esta actuació es complementa amb la instal·lació de noves senyals direccionals turístiques per a vianants al barri de Santa Clara. El regidor de Turisme, Josep F. Monclús, ha presentat este dimecres el resultat d'esta actuació promoguda per l'Ajuntament, que ha tingut un cost aproximat de 10.000 euros, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Monclús ha explicat que la nova senyalització té per objectiu millorar la informació als visitants en dos punts de recepció, com són les estacions de bus i de tren, i a l'embarcador, en la mesura que aquí es concentra una part important dels turistes atrets pel nou servei de navegació fluvial que es va recuperar l'estiu passat.

El regidor ha dit que l'Ajuntament de Tortosa fa una aposta decidida pel "turisme actiu i de natura així com per la desestacionalització, amb l'objectiu de diversificar i millorar l'oferta actual per tal de contribuir a crear riquesa i llocs de treball". El titular de Turisme a Tortosa també ha valorat molt positivament l'acció promocional feta a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), amb la presentació del festival de cine turístic terres Catalunya, que es farà a Tortosa a finals de maig.

D'altra banda, el representant del llagut turístic Lo Sirgador, Adelino Fontanet, ha avançat este dimecres que ja estan treballant amb la nova temporada turística amb l'objectiu d'incrementar el registre d'usuaris de l'any passat, que va ser reduït fonamentalment perquè va començar a operar al mes de juliol.

Fontanet ha explicat que des del mes de febrer ja comencen a treballar amb grups concertats via touroperadors, i que a partir del març recuperaran les sortides regulars en dies festius i caps de setmana. Els titulars d'este producte turístic es mostren convençuts que este serà un bon any per a la navegació d'esbarjo per l'Ebre, que també comercialitzen conjuntament amb restaurants de la ciutat, visites a la Catedral o amb les interpretacions que fa la Jueva de Tortosa.