S'intensifica la crisi entre l'Ajuntament de Deltebre i el Consorci BEMO

El consistori deltebrenc anuncia que no assistirà a l'assemblea extraordinària convicada per l'organimse per abordar el cas dels ajuts LEADER

Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:32h
Continua obert el conflicte entre l'Ajuntament de Deltebre i el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO). Després que el consistori deltebrenc denunciés "arbitrarietat política" en la concessió de subvencions LEADER i que el BEMO  lamentés "les falses insinuacions" de Lluís Soler, ara el govern de l’Ajuntament de Deltebre ha anunciat que no participarà en l’assemblea extraordinària del Consorci que pretén abordar este tema fins que no dispose de la contestació del recurs d’alçada que l’equip de govern va presentar a la consellera d’Agricultura, en motiu de la denegació de la subvenció del projecte “Rehabilitació antic edifici de la germandat de Jesús i Maria per a usos de foment de l’activitat social i econòmica”.
 
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha traslladat una carta al president del BEMO, Ferran Cid, per tal de detallar els motius de la no assistència de l’Ajuntament de Deltebre. En la missiva, l’alcalde lamenta que no s'haja produït "una trobada formal i distesa" per tal "d'aclarir i motivar els fet". "Malauradament això no ha estat així i entenem que s’ha fet prevaldre el context polític a la cordialitat institucional", assegura l'alcalde.
 
Soler afegeix que "tot i compartir que estos ajuts han de promoure el sector privat" des del Govern municipal no comparteixen "la manca de motivació en la denegació del projecte" presentat pel consistori "quan aquest complia en gran part dels requeriments de la subvenció". A més, Soler ha tornat a reiterar "la casualitat que s’adjudiquen els projectes que comparteixen una mateixa correlació política entre els ajuntaments, el consorci i el departament de la Generalitat corresponent".
 
L’Ajuntament de Deltebre es reitera que no tornarà a participar als propers òrgans del BEMO "fins que no es motive clarament el recurs d’alçada" . A més, el consistori també es reserva el dret de traslladar esta situació als òrgans jurisdiccionals corresponents.