El col·legi Carles III de la Ràpita estrena menjador escolar

L'equipament donarà servei a un centenar d'alumnes i ha suposat una inversió d'uns 240.000 euros finançats a parts iguals entre l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament

La conseller d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha inaugurat el nou menjador.
La conseller d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha inaugurat el nou menjador. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
16 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:53h
L’Escola pública Carles III de la Ràpita obrirà portes el proper dilluns al nou menjador escolar. Un equipament que s’ha finançat conjuntament entre l’Ajuntament i la Generalitat i que constitueix la inversió més important a les Terres de l’Ebre del Departament d’Ensenyament en el darrer 2016.

Amb una inversió d’uns 240.000 euros finançats a parts iguals entre Ensenyament i l’Ajuntament, el nou menjador servirà diàriament un centenar d’àpats als alumnes del centre que es queden als migdies. “És un menjador que es porta reivindicant des de fa 18 anys per part de l’AMPA i de la direcció i que s’ha fet realitat gràcies a la col·laboració entre institucions”, ha destacat l’alcalde de la població, Josep Caparrós.

En este sentit, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afegit que “s’ha demostrat que amb un treball conjunt s’ha pogut fer ràpid i hem pogut ser capaços de donar un bon servei als nostres centres”.

“Avui estem de doble celebració”, ha assegurat la directora del centre, Victòria Bòria, mostrant la seua satisfacció per l’obra inaugurada. Bòria ha fet referència al fet que al gener de l’any 1932 es van inaugurar les anomenades Escoles de la República, per tant “ara el centre compleix 85 anys”, i també perquè “portem 18 anys esperant el dia d’avui, amb la inauguració d’aquest menjador”.

L’actuació al col·legi Carles III implica el trasllat del servei de menjador, que fins ara es prestava en una sala polivalent, a un nou edifici ubicat a la banda de l’avinguda Doctor Torné, en un espai més proper a la zona de cicle infantil. Es tracta d’un edifici aïllat, al pati interior del recinte escolar, format per una sola planta que es destina a cuina i menjador per al col·legi, amb un centenar de places.

 Des del pati de P3, mitjançant una escala ja existent que s’ha reformar, hi ha l’accés al menjador per mig d’un porxo cobert. Al fons s’hi habilita la cuina i els serveis. També hi ha una zona d’emmagatzematge.
 

El nou menjador vist des de fora. Foto: Sofia Cabanes