El veïnat d’Alcanar tria quatre projectes en els quals invertir 60.000 euros del pressupost municipal per al 2017

Enguany s'ha rebaixat un any l'edat amb dret a vot i poden participar els majors de 15 anys

Les urnes ja estan obertes a l'Ajuntament i a l'Oficina de Turisme.
Les urnes ja estan obertes a l'Ajuntament i a l'Oficina de Turisme. | Cedida
Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:55h
L’Ajuntament ha endegat la campanya institucional de pressupostos participatius a la que anomena ‘Decidim Junts’, donant compliment a un objectiu prioritari del govern municipal: donar veu a la ciutadania en la presa de decisions que afecten els comptes municipals. Així, el veïnat escollirà quatre projectes en què s’invertiran 60.000 € del pressupost del 2017.

La regidoria de Participació Ciutadana, per segon any consecutiu, ha estat l'encarregada de realitzar la campanya participativa en relació als pressupostos municipals. Igual que l’any passat, s’han elaborat dos tipus de butlletes de participació diferents, una amb 11 propostes per a Alcanar i l’altra amb 9 projectes per a les Cases d’Alcanar.

Les votacions es van iniciar la setmana passada i es poden continuar fins al 20 de gener, a través de les urnes instal·lades a la recepció de l’Ajuntament i a l’Oficina Municipal de Turisme. En esta ocasió, s’ha rebaixat un any l’edat dels votants respecte a la campanya anterior, de manera que seran les persones majors de 15 anys i empadronades en els respectius nuclis urbans les que decidiran quines dos propostes tiren endavant.

Els projectes que s’han inclòs a la campanya pressupostos participatius 2017 són: millores de l’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques, instal·lació d’un punt d’abastament de vehicles elèctrics, creació de zones pipican i linstal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors. A més d’estes propostes, els veïns de les Cases en poden escollir d’altres, com són: l’arranjament del parc infantil de la Pl. Mercè Rodoreda, la instal·lació d’una pista de pàdel, instal·lació de desfibriladors i la millora dels equipaments esportius de l’Escola Marjal. D’altra banda, els ciutadans d’Alcanar poden triar també si preferixen la millora de les pistes esportives de La Fanecada, la renovació de l’enllumenat públic, la creació de pistes d’street football o la millora d’equipaments esportius de l’Escola Joan Bta Serra.

Totes estes propostes han sorgit de les inquietuds detectades a través de l’app Línia Verda, el programa d’Alcanar Ràdio ‘Millorem Alcanar’, les instàncies presentades pels veïns i les propostes de les entitats locals. En finalitzar el procés de votació tindrà lloc el recompte de vots en un acte públic es farà a la sala de plens de l’Ajuntament. Els dos projectes més votats en cada nucli urbà s’inclouran en el pressupost municipal del 2017. El regidor de Participació Ciutadana, Joan Roig, ha explicat que “hem considerat positiu afavorir el vot dels joves de 15 anys perquè són moltes les propostes que van adreçades a la joventut. És per això que, en esta ocasió, confiem superar els més de 500 vots emesos en l’anterior campanya”.