Jordan denuncia que el Consell Comarcal encara no ha construït la planta d’envasos prevista el 2016 a l’Aldea

El portaveu d’Entesa a l’ens comarcal ha anunciat que que votarà en contra dels pressupostos del 2017 “com a crítica i avís que s’ha de millorar la gestió”

Jordi Jordan,  portaveu d'Entesa a l'ens comarcal.
Jordi Jordan, portaveu d'Entesa a l'ens comarcal. | S. Berbís
Redacció
28 de desembre del 2016
Actualitzat el 29 de desembre a les 15:44h
El grup comarcal d’Entesa per les Terres de l’Ebre al Consell Comarcal del Baix Ebre ha anunciat que votarà en contra del pressupost de l'ens comarcal pel 2017 per la manca d’execució de l’obra més important prevista el 2016, d’una planta d’envasos a l’Aldea prevista per a la millora de la gestió de la recollida de residus a la comarca, així com per la manca d’altres inversions necessàries com la depuradora d’Aldover-Xerta.

El proper divendres, el Consell Comarcal del Baix Ebre, governat per ERC i PSC, presentarà els comptes del pressupost pel 2017, amb una xifra al voltant dels 16 milions d’euros. Entre les inversions destacades torna a aparèixer la inversió d’una planta d’envasos a l’Aldea, una inversió de 581.000 euros que ja va ser pressupostada el 2015 i el 2016, segons recorda Entesa per les Terres de l'Ebre en una nota de premsa. "De fet, la inversió inicial pexl 2015 era molt inferior a la del 2016 atès que es va  redimensionar per fer-la més gran de l’inicialment previst", exposa la formació.
 
Tanmateix, l’exercici del 2016 ja ha acabat i l’obra de la planta d’envasos ni tan sols ha començat. De fet, torna a ser una de les inversions més destacades del Consell Comarcal pel 2017. Jordi Jordan, portaveu d’Entesa a l’ens comarcal, ha anunciat que “és inadmissible que una obra tan important es quede al calaix durant tot un any, que no s’haja fet res i que ara tornen a pressupostar-la com si res”. Així les coses, Jordan ha anunciat que votarà en contra dels pressupostos del 2017 “com a crítica i avís que s’ha de millorar la gestió”. Jordan ha recordat que el 2016 el grup comarcal d’Entesa va abstenir-se en els pressupostos “per donar un vot de confiança al nou govern comarcal d’ERC i PSC, però, veient que no han executat l’obra més important d’enguany, ara hi votarem en contra perquè els fets ens demostren que els pressupostos no s’executen i no són creïbles”, ha afirmat.
 
Al mateix temps, Jordi Jordan, ha lamentat que en el pressupost del 2017 tampoc s’incloguen obres tan importants i necessàries a la comarca com la depuradora d’Aldover i Xerta, o d’altra banda, que en algunes partides, la inversió de la Generalitat siga inferior a la d’anys anteriors. La formació recorda que Entesa TE ha obtingut representació al Consell Comarcal per primer cop, gràcies als bons resultats de les confluències d’esquerres en les passades eleccions municipals als 3 municipis on es va presentar. Tanmateix és a l’oposició amb els grups conservadors (CiU i PP), atès que “ERC i PSC van declinar l’oferta de formar un govern amb totes les forces progressistes de la comarca, excloent d’esta manera la coalició d’esquerres més votada a Tortosa ciutat”, conclou.