L'Ajuntament d'Ulldecona contractarà 13 persones el 2017 a través d'una subvenció del SOC

Els 152.000 euros es destinaran a programes experimentals per afavorir la inserció sociolaboral així com a quatre plans d'ocupació

Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:02h
Façana nord de l'Ajuntament d'Ulldecona.
Façana nord de l'Ajuntament d'Ulldecona. | Ajuntament d'Ulldecona
El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat una subvenció de 152.633 euros a l'Ajuntament d'Ulldecona que permetrà la contractació de tretze persones en diversos plans d'ocupació al llarg de 2017 així com mantenir el dispositiu de suport d'inserció sociolaboral a col·lectius amb dificultats especials, on treballen tres persones.

Concretament, el SOC ha adjudicat al consistori quatre plans d'ocupació per a persones a l'atur i amb dificultats especials d'inserció laboral en el marc del projecte Treball als barris, que dóna suport als municipis que requerixen atenció de l'administració en l'aspecte ocupacional, segons ha informat el consistori. El consistori, així, preveu contractar tretze persones a l'atur perquè puguen adquirir o millorar competències per a la seua inserció laboral, realitzant obres o serveis d'interès general i social.

Els plans fan referència a àmbits com l'adequació i manteniment de parcs; jardins i entorn forestal; manteniment i neteja de la via pública i equipaments municipals; així com la dinamització comercial del nucli històric.

L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, s'ha mostrat molt satisfeta per la notificació de la subvenció, assegurant que "és una notícia molt positiva per al nostre poble perquè ens permet continuar treballant en polítiques actives d'ocupació i donar suport a persones aturades que estan en procés de recerca de feina, a la vegada que ens permet intensificar la tasca iniciada fa poc més d'un any de dignificació de l'espai públic, amb millores en el servei de neteja tant de carrers com de parcs i jardins pel que fa a l'àmbit mediambiental".

A banda d'estes accions, l'Ajuntament ha anunciat que també demanarà la continuïtat d'Integrals Ulldecona, un programa, en el marc del Sistema de Garantia Juvenil, que oferix recursos i personal especialitzat als joves per tal d'acompanyar-los i ajudar-los a definir uns objectius professionals o formatius així com suport a través d'una tutora per tal de complir els objectius. En esta primera edició, hi ha participat un total de 15 joves i s'ha assolit un 80% d'inserció laboral.