Els veïns d'Ulldecona trien adequar el pavelló vell com a centre cívic en els pressupostos participatius del 2017

Ha guanyat amb un percentatge superior al 25 % | S'han iniciat les obres d'arranjament de voreres corresponent al procés participatiu dels pressupostos 2016

El pavelló vell d'Ulldecona.
El pavelló vell d'Ulldecona. | Ajuntament d'Ulldecona
Redacció
23 de desembre del 2016
Actualitzat el 24 de desembre a les 16:16h
Un total de 210 persones han emès el seu vot durant el segon procés participatiu d'elaboració dels pressupostos municipals a Ulldecona, impulsat per l'Ajuntament. Cinc d'estos vots han estat rebutjats per no contenir cap de les dades personals que es demanaven a les butlletes de participació. La partida total que s'incorporarà al pressupost és de 100.000 euros, segons ha informat el consistori.

Han estat 53 persones que han votat per l'adequació del pavelló vell com a centre cívic i millores als equipaments esportius, l'opció guanyadora amb un percentatge superior al 25 %. En segon lloc, amb 49 vots, s'ha situat l'arranjament i asfaltat de carrers i, en tercer lloc, amb 29 vots, els canvis d'enllumenat públic i mesures d'eficiència energètica. Seguixen per ordre de suport, amb 24 vots, l'arranjament de voreres i supressió de barreres arquitectòniques, i amb 23, les millores als camins municipals. A banda, 12 persones han aportat propostes en l'apartat d'altres com la instal·lació de nous parcs infantils, millores al Teatre Municipal o l'ampliació de la residència gent gran. Finalment, hi ha 15 persones que han marcat més d'una opció, sense prioritzar, en la papereta de votació.

Del total dels vots, gairebé un 35 %, que en són 73, s'han fet via electrònica a través de la web de l'Ajuntament d'Ulldecona.

La votació de les diverses propostes ha estat el pas final del procés de participació d’elaboració dels pressupostos de l’Ajuntament, que s’ha dut a terme per segon any consecutiu. Anteriorment es va fer una assemblea on els veïns participants van debatre sobre quines eren les cinc mesures que s'incorporaven a les butlletes de votació.

Fa poques setmanes van començar les obres d'arranjament de voreres corresponent al procés participatiu dels pressupostos 2016. De moment, s'ha executat una part a l'avinguda Generalitat, i d'altres trams més petits en diversos carrers d'Ulldecona i barris. Esta mateixa setmana s'ha adjudicat les obres d'arranjament de voreres a tot el carrer Sant Lluc i el carrer Calvari.