Entra en servei la depuradora d'Alfara de Carles, la desena de la comarca del Baix Ebre

La instal·lació ha tingut un cost de 680.000 euros i és la 505 de Catalunya | Retornarà les aigües sanejades al barranc del Llop

La nova depuradora d'Alfara de Carles.
La nova depuradora d'Alfara de Carles. | ACA
Redacció
21 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:12h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha activat la depuradora d'Alfara de Carles. Esta planta, amb capacitat per tractar 115 metres cúbics al dia per a una població equivalent de 383 habitants, ha suposat una inversió de 680.000 euros. La depuradora és de tractament biològic amb procés de nitrificació amb fangs actius per aeració perllongada i retornarà les aigües sanejades al barranc del Llop.

El funcionament de la instal·lació farà possible sanejar les aigües residuals generades pel municipi i contribuir a la millora qualitativa del riu Ebre. Amb l'entrada en servei de la depuradora d'Alfara de Carles, Catalunya disposa de 505 depuradores operatives, que garantixen el sanejament de més del 97% de la població.

La planta és la desena que es posa en servei a la comarca del Baix Ebre, juntament amb les depuradores de Tortosa-Roquetes, Deltebre, l'Ampolla, l'Aldea, l'Ametlla de Mar, el Perelló, Camarles, Marina Sant Jordi, i Benifallet.