La Ràpita obre un parc d'esgambi per a gossos de més de 6.000 metres quadrats

Està ubicat a la vora del barranc de l'Aiguassera | Per l'extensió és el primer d'estes característiques al municipi

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat el 11 de desembre a les 23:58h
La nova zona d'esgambi per a gossos que s'ha habilitat a la Ràpita
La nova zona d'esgambi per a gossos que s'ha habilitat a la Ràpita | Cedida
La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Ràpita ha habilitat un parc d'esgambi per a gossos de més de 6.000 metres quadrats, ubicat a la vora del barranc de l'Aiguassera, en direcció a la Torre dels Moros. És, per l'extensió, el primer parc per a gossos d'estes característiques al municipi, i permet deixar lliure els animals per tal que puguen córrer en una zona extensa i delimitada per tanques.

La Ràpita disposava fins ara d'altres dos espais, de dimensions molt menors, per portar-hi els gossos a defecar: un a la part nord de la Devesa, entre el barranc de Solito i l'avinguda Sagrat Cor, i l'altre dalt de l'institut, delimitat pel carrer Torner.

"Estrenem un parc tancat per a gossos per atendre una demanda dels propietaris d'animals de poder disposar d'un lloc d'esgambi on en els gossos puguen córrer amb seguretat, perquè sabem que per la via pública han d'anar amarrats i els donem este servei que necessiten pel benestar dels animals", ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Carlos Sanchis.

El regidor ha recordat que en qualsevol d'estos espais habilitats per als gossos, i també al que ara s'ha obert, cal guardar les mateixes normes que a les vies urbanes, en compliment de l'ordenança de tinença d'animals domèstics, per la qual cosa els propietaris han de recollir els excrements i dipositar-los a les papereres disponibles.

Els articles de l'ordenança que recorden les normes a complir estaran exposats en el nou parc per a gossos. També en els propers dies s'acabaran d'enllestir alguns detalls pendents. El fet que els propietaris de gossos hagen començat ja a utilitzar el nou espai confirma la demanda ciutadana d'este tipus de zones habilitades. És per això que l'Ajuntament té previst continuar dotant la població d'este tipus d'equipaments i l'any vinent preveu obrir-ne un de nou.