Renfe reduïx els Euromed que paren a l'estació de l'Aldea durant este pont

Ni l'operadora ferroviària ni el departament de Territori i Sostenibilitat han informat dels canvis als usuaris

Foto d'arxiu de l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, a l'arribada del primer Euromed que es va aturar a l'estació de l'Aldea el passat 12 de novembre.
Foto d'arxiu de l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, a l'arribada del primer Euromed que es va aturar a l'estació de l'Aldea el passat 12 de novembre. | S.B.
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat el 12 de desembre a les 0:11h
El nombre de trens Euromed amb parada a l'estació de l'Aldea s'ha reduït durant esta setmana i coincidint amb el pont perquè "al tractar-se d'un servei comercial, este pot canviar atenent les previsions de demanda", segons han explicat fonts de Renfe al Diari de Tarragona. Ara bé, ni l'operadora ferroviària ni el Departament de Territori i Sostenibilitat han informat als usuaris de la reducció de la freqüència del servei.

Si es consulta el web de Renfe, es pot observar que este dimecres i dijous només paren a l'Aldea tres dels quatre Euromed en direcció a Barcelona que ho fan normalment, divendres només farà parada el de les 16.25 hores, dissabte 10 no en pararà cap, i diumenge la freqüència tornarà a la normalitat.

Respecte a la freqüència de Barcelona a l'Aldea, este dimecres està previst que facen parada tres dels quatres Euromed que hi ha habitualment, este dijous i divendres dos dels quatre previstos, i el cap de setmana, segons el web, pararan tots els trens que ho fan de manera habitual.

Tot això succeix quan encara no fa un mes que es va posar en marxa, de manera provisional, el servei d'Euromed a les Terres de l'Ebre. L'aturada d'estos trens, que va començar el passat 12 de novembre, es va aconseguir després d'anys de reivindicació del territori, però està previst que dixen de donar servei a l'Ebre quan s'acaben les obres de desdoblament de la via a l'Hospitalet de l'Infant, fet que hauria de ser realitat al maig del 2017, i així la línia R16 pugue reduir el temps de trajecte actual.

Segons va anunciar el conseller de Territori, Josep Rull, el dia de la primera parada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea, està previst que a partir del 10 de gener s'amplien les bonificacions per als usuaris que viatgen entre l'Aldea i Tarragona.