El Consell Comarcal del Baix Ebre premia a l'ONG Projecte Home Catalunya

L'organització ha creat a Tortosa un servei d'atenció, tractament i reinserció social de les persones amb problemes d'addiccions

Guardonats amb l'XI Premi Solidaritat del Consell Comarcal del Baix Ebre.
Guardonats amb l'XI Premi Solidaritat del Consell Comarcal del Baix Ebre. | Consell Comarcal Baix Ebre
Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:54h
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha concedit l'XI Premi Solidaritat a l'ONG Projecte Home Catalunya per la creació a Tortosa d'un nou servei destinat a l'atenció, el tractament i la reinserció social de les persones amb problemes d'addiccions.

Este punt d'atenció, que es va posar en marxa fa un any, treballa en el tractament de tot tipus de drogodependències, amb especial incidència en els problemes amb l'alcohol. El servei compta amb diferents línies d'actuació com ara l'orientació i diagnòstic per a adolescents i adults, el tractament en règim ambulatori, l'assessorament a familiars o la derivació a altres programes de tractament. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa, este servei es presta des del Centre Cívic de Ferreries, segons ha informat l'ens comarcal.

El jurat, integrat pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, i els portaveus dels diferents grups polítics comarcals, considera que esta proposta és el millor projecte social i solidari que s'ha desenvolupat a la comarca enguany. El Premi Solidaritat té una dotació econòmica de 1.500 euros, que es destina a finançar el projecte premiat.

El director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, ha agraït el reconeixement que significa este guardó a la tasca que desenvolupa l'ONG al Baix Ebre i Terres de l'Ebre. "Este premi és un impuls que ens ha de permetre millorar el servei que prestem des de Tortosa per atendre les persones que tenen problemes amb les drogues i no tenen prou recursos econòmics per pagar-se els tractaments", ha remarcat.

Vuit projectes presentats
La participació en esta onzena edició del Premi Solidaritat ha estat destacada, amb un total de vuit projectes presentats. Els altres candidats que hi optaven eren l'entitat Blanquerna, amb un projecte d'Espai Jove a Tortosa per la igualtat d'oportunitats; l'associació Atzavara-arrels, amb una iniciativa d'atenció a les persones immigrades; l'Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI), amb una proposta d'intervenció comunitària intercultural; l'Associació de Dones de Deltebre, amb la Gala contra la Fam; la Creu Roja Tortosa, amb un projecte d'atenció a la infància hospitalitzada; la Fundació Noelia, amb una iniciativa per recaptar fons per finançar una línia d'investigació de la malaltia distròfia muscular congènita; i el voluntariat de l'Hospital Santa Creu de Tortosa.

La consellera comarcal de l'Àrea de Serveis a les Persones, María José Beltrán, va remarcar la qualitat i diversitat de les iniciatives socials que enguany optaven al premi. "Totes són mereixedores del premi i volem agrair-los-hi la tasca que desenvolupen envers les persones més desafavorides de la comarca", va indicar.

Per la seua part, el president comarcal, Daniel Andreu, va destacar que el Consell Comarcal continuarà estimulant el treball que fan les entitats socials del Baix Ebre. "Ens sentim molt satisfets de distingir cada any una d'estes entitats que treballen desinteressadament per ajudar les persones que més ho necessiten", va explicar.

La directora territorial de Treball i Afers Socials a les Terres de l'Ebre, Rosanna Fatsini, també present a l'acte, va felicitar el Consell Comarcal per esta iniciativa i a totes les entitats que van participar en esta edició per la seua implicació i treball per ajudar a les persones més desafavorides.