La Ràpita acull este dissabte la V Marató de donació de sang

Sota l'eslògan 'Lo goig és donar-ne!', l'organització pretén aconseguir un nou rècord de donants | Es vol convertir la donació en una jornada festiva | Hi col·laboren entitats, empreses i particulars amb activitats lúdiques durant tot el dia

Presentació de la V Marató de donació de sang de La Ràpita.
Presentació de la V Marató de donació de sang de La Ràpita. | Ajuntament de La Ràpita
Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:56h
La 5a Marató de donació de sang de La Ràpita se celebrarà demà dissabte, 3 de desembre, al pavelló firal del municipi. El certamen, organitzat pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l'Ajuntament de La Ràpita, l'Associació de Donants de Sang del Montsià i la Unió de Comerç Rapitenc.

Amb l'eslògan Lo goig és donar-ne!”, l'organtizació espera aconseguir un nou rècord de donants. Així, el llagostí, com a element simbòlic del municipi, torna a estar present en el disseny del cartell.

A més, segons ha informat el consistori, per segon any consecutiu, les escoles del municipi acolliran el projecte d'aprenentatge i servei del Banc de Sang i Teixits, Escola d'herois. És un projecte recent, adreçat als centres educatius dels municipis que acullen una marató de donació de sang, i que naix de la mà dels Superherois de la donació de sang, el Fredi i la Neli, dos xiquets que tenen moltes ganes d'ajudar a les persones i saben que quan siguen grans ho podran fer donant sang.

L'objectiu d'este treball a les aules dels diferents centres és conscienciar als més petits de la importància de la donació de sang, per tal que esdevinguen futurs donants.

Impuls del creixement de la donació
"Gràcies  a  la  participació  de  tota  la  ciutat,  cada  any  aconseguim  que en  la  jornada  se  superen amb  escreix  les  expectatives", explica l'organització. L'any  passat,  523 persones  van  participar en la Marató, i enguany es vol mantenir, o bé superar, esta xifra per fer que La Ràpita "esdevingue un municipi referent de la donació de sang".

La Marató vol convertir la donació de sang en una jornada festiva i dinàmica i, per això, hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s'impliquen en l'organització d'activitats lúdiques durant tota la jornada.

L'objectiu de la iniciativa és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit, i aconseguir nous donants per estendre esta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans possible. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.